2023 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan vatandaşlara 25 metreküp doğalgaz desteğinde 1 yıl sonra sona gelindi. Nisan 2023 tarihinden bu yana devam eden ücretsiz doğal gaz desteği bugün itibariyle son buldu.

Yıl sonu dolar kuru ve enflasyon beklentisi açıklandı! Yıl sonu dolar kuru ve enflasyon beklentisi açıklandı!

Yaklaşık 20 milyon haneye sağlanan 25 metreküplük doğal gaz desteğinin bitmesi ile faturalarda artık 150 TL’lik aylık destek de bitecek. Diğer yandan BOTAŞ tarafından Mayıs ayında doğal gaz faturaları için fiyat tarifesi kararı da duyuruldu.

TARİFE FİYATLANDIRMALARI

BOTAŞ tarafından internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğal gazda Mayıs’ta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı. Bu tabloya göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine Mayıs’ta uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak belirlendi.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak duyuruldu. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak yer aldı.

(Kaynak: T24)

Editör: Öznur Kaya