Özel'den İmamoğlu'na ziyaret: Görüşme devam ediyor Özel'den İmamoğlu'na ziyaret: Görüşme devam ediyor

Gezi olayları nedeniyle 6 yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala hakkında tartışmalar devam ederken AK Parti kulislerine yakınlığı ile bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken bir yazı daha geldi. 

Daha önce "Kavala ve Gezi dosyasında yeni gelişme var; benzer gelişmede Ergenekon sanıkları tahliye edilmişti" yazısıyla gündem olan Selvi, bu değerlendirmesine Cumhur İttifakı cephesinden gelen eleştirilere yeni bir yazıyla yanıt verdi. 

"OSMAN KAVALA MESELESİ DEĞİL, TÜRKİYE MESELESİ"

Selvi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özel'in görüşmesini kaleme aldığı yazısında Gezi davasından dolayı tutuklu bulunan Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater ve Mine Özerden isimlerinin görüşmede masada olduğunu ifade etmişti. Yasaların değişmesin nedeniyle suçun mağdurunun bulunmadığını yazan Selvi, Ergenekon kumpaslarında olduğu gibi yeniden yargılamalar ile tahliyelerin gelecebileceğini de dile getirmişti. 

"Herkesin şunu iyi anlaması lazım. Mesele Osman Kavala meselesi değil, mesele Türkiye meselesi..." diyen Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yeni lideri Özgür Özel ile yeni bir siyaset inşa ettiğini; "Erdoğan ile Özgür Özel arasındaki diyalog siyasi ezberleri bozdu. Yeni bir siyasi zemin oluşturdu.... Erdoğan ile Özgür Özel arasındaki diyalog zeminini ortadan kaldırmak için Çubuk benzeri bir provokasyon yaşanır mı? Endişe ederim. Dilerim yaşanmaz" sözleriyle anlattı.

SELVİ'DEN MHP'YE YANIT

AK Parti'nin sözcüsünün Ömer Çelik olduğunu hatırlatan Abdulkadir Selvi, parti içinde ani çıkış yapan isimlere ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Kavala yazısı nedeniyle kendisine yapılan eleştirilere de tepki gösterdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz. Bir davada sanıkların, katılanların veya mağdurların leh veya aleyhine yargı görevi yapanlara emir vermek veya baskı yapmak veya nüfuz icra etmek, yargı görevleri yapanları ne suretle olursa olsun etkilemeye teşebbüs etmek suçtur" ifadelerini kullanarak Selvi'yi eleştirmişti.

"ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL'İN İNŞA ETMEYE ÇALIŞTIĞI DİYALOG ZEMİNİ TÜRKİYE'NİN LEHİNE"

Abdulkadir'in Osman Kavala'nın tutukluluğu hakkında değerlendirmesi ise şöyle oldu:

"AİHM kararlarını uygulamayan bir Türkiye, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymayan bir Türkiye, Avrupa Konseyi tarafından yaptırım tehdidi ile karşı karşıya olan bir Türkiye... Peki bu kime yarar? Bizim Avrupa Konseyi üyeliğimiz sadece 12 Eylül darbesinde askıya alındı. Türkiye’nin Osman Kavala yüzünden Avrupa Konseyi’nde yaptırıma uğraması kime ne fayda sağlar? Türkiye’nin görünümünü nasıl etkiler?

...

Erdoğan ile Özgür Özel’in inşa etmeye çalıştığı diyalog zemininin Türkiye’nin lehine olduğuna inanıyorum. Osman Kavala başta olmak üzere Gezi mahkûmlarının yeniden yargılanmasının Türkiye’deki iklimi ve dışarıdaki görünümümüzü olumlu etkileyeceğini görüyorum."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Editör: Merve Çoban