İstanbul Bahçeşehir'de, 3 Mart 2009'da 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut'un, sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülmesi Türkiye'de gündeme oturmuştu. 

Dışişleri Bakanlığı'na 3 yeni bakan yardımcısı Dışişleri Bakanlığı'na 3 yeni bakan yardımcısı

24 yıl hapis cezasına çarptırılan Garipoğlu, 2014'te tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde kaldığı tek kişilik odada intihar etti. Ancak ölen kişinin Cem Garipoğlu olmadığına dair iddialar, yıllardır öne sürülüyor.

GARİPOĞLU'NUN OTOPSİ GÖRÜNTÜLERİ OLAY OLDU

Karabulut ailesi de Garipoğlu'nun ölmediğini düşündüğü için bu iddialara son vermek amacıyla Garipoğlu'nun mezarının açılmasını istedi. Ancak hem savcılık hem de Adalet Bakanlığı talebi reddetti. Son olarak ise Cem Garipoğlu'nun babası Hayyam Garipoğlu da savcılığa başvurarak mezarın açılmasını ve kamuoyunun bu tartışmaya bir son vermesini talep etti.

Soruşturmayı yürüten Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli Tıp Kurumu'ndan Cem Garipoğlu'nun otopsi sırasında yapılan işlemlere ait çekilen fotoğraf ve videoları istedi. Savcılığa gelen otopsi videosu ve fotoğrafları, incelenmesi için bilirkişiye verildi.

Bilirkişi, 12 Kasım 2014 tarihinde yapılan otopsi işlemine ait video kayıtları ve fotoğrafları inceledi. Bilirkişi, inceleme sonucunda fotoğraf ve videoların dökümünü yaparak raporunu hazırlayıp soruşturma dosyasına sundu. Bilirkişi raporunun bir örneği de Karabulut ailesine sunuldu. Garipoğlu'nun otopsi görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde, Garipoğlu'nun yüzü açık şekilde görülürken, sağ ve sol el parmaklarındaki morarmalar da dikkat çekti.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI FOTOĞRAFA YORUM YAĞDIRDI

Bazı sosyal medya kullanıcıları, otopsi görüntülerin Garipoğlu'na ait olmadığını iddia ederek Garipoğlu'nun hala öldüklerine inanmadıklarını dile getirdi. Fotoğrafa gelen yorumlardan bazıları ise şöyle:

"Ben hiç benzetemedim", "Bence mezar açılsın, görüntüler hiç güvenilir değil", "Ben de kesinlikle öldüğüne inanmayanlardanım", "Ben kesinlikle ölmediği kanaatindeyim", "Bunun ben öldüğüne asla inanmıyorum" 

Bir sosyal medya kullanıcısı ise Cem Garipoğlu'navücudunda adli vaka olmadığı için hiç otopsi yapılmadığını iddia etti.

MÜNEVVER'İN BABASI GÖRÜNTÜLERE İNANMADI

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, görüntülere ilişkin "Fotoğraflarla bu iş olur mu? Fotoğraflarla bu iş olmaz. Dublörünü yapar yollarlar. Geçmişte adli tıp kurumunda uğradığım haksızlıktan sonra, ben nasıl odur diyeyim yani. İnanmıyorum. Kumpasın içindeyim."

“İşi ört bas etmek isteyen güçlü bir aile var karşımda. Ben nasıl inanayım, nasıl güveneyim? Bir an önce mezarın açılmasını talep ediyorum. Ben fotoğraflardan tatmin olmadım. Mezarın açılmama kararındaki ısrar, beni daha da şüpheye düşürüyor. İlahi adalet diye bir şey var. Er ya da geç adalet yerini bulacak. Mezarın açılması için mücadele etmeye devam edeceğim.“

Editör: Gizem Külcü