Instagram, büyük takipçilere sahip içerik oluşturucu hesapların platformda en fazla erişimi elde ettiğini söylüyor. Bundan dolayı bir dizi yeni değişiklikle tüm içerik oluşturucularına eşit erişim uygulayacak.

Yeni uygulamaya göre Instagram, sosyal ağdaki daha küçük, orijinal içerik oluşturucuların içeriklerini daha iyi öne çıkarmak için sıralama sistemlerinde birkaç değişiklik sağlanacak.

Instagram algoritmasının sırrını açıkladı - MediaCat

Küçük hesaplar daha fazla etkileşim alacak

Platform, daha küçük içerik oluşturuculara daha fazla etkileşim sağlayacak. Yani önerilerdeki yeniden gönderileri orijinal içerikle değiştirecek ve yeniden yayınlanan içeriğe etiketler ekleyecek. Böylelikle eşit bir sıralama değişikliği sağlamayı amaçlayacak.

İnsanlar içerikle etkileşime girdikçe, en iyi performans gösteren Reels biraz daha geniş bir kitleye gösterilecek, ardından bunların en iyileri daha da geniş bir gruba gösterilecek ve bu şekilde devam edecek.

Ayrıca şirket, önümüzdeki aylarda, diğer kullanıcılara ait kendi oluşturmadıkları veya geliştirmedikleri içerikleri tekrar tekrar yayınlayan hesapların önerilerde gösterilmeyeceğini de belirtti.

İçerikleri yeniden paylaşan hesaplar cezalandırılacak

Algoritma güncellemesindeki en büyük değişiklik, diğer kullanıcıların içeriklerini yeniden (repost) yayınlayan hesaplarla ilgili. Bu hesaplar, çoğu durumda orijinal kaynağa atıfta bulunmadan veya bazen atıfta bulunarak paylaşımda bulunuyor. Güncelleme ile birlikte Instagram, bu tip repost hesaplarını ve içeriklerini platform genelinde önerilerden kaldırmaya başlayacak.

Instagram ayrıca yeniden paylaşılan içeriğe, kullanıcıları orijinal içerik oluşturucuya yönlendirecek etiketler eklemeye başlayacak. Etiket, içeriği yeniden paylaşan hesabın takipçileri tarafından görülebilecek. Şirket, şimdilik orijinal içerik oluşturucunun ya da içeriği yeniden paylaşan hesabın etiketi kaldırma seçeneğine sahip olacağını söylüyor.

Öneri sistemi değişiyor

Instagram ayrıca tüm içerik oluşturucularına eşit şans vermek için öneri sisteminin güncelleneceğini duyurdu. Belirtilenlere göre Instagram, beğeneceğini düşündüğü küçük bir kitleye uygun içerikleri önerecek.

İnsanlar içerikle etkileşime geçtikçe, en iyi performans gösteren Reels seti biraz daha geniş bir kitleye gösterilmeye başlanacak. Ardından bunların en iyisi daha da geniş bir gruba gösterilecek ve bu böyle devam edecek. Bir nevi beta sistemi gibi görünüyor. Instagram, bu değişikliğin tüm içerik oluşturuculara izleyici bulma konusunda eşit şans vereceğine inanıyor.

Firma net bir tarih vermese de bu değişikliklerin önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacağını söylüyor.

Güneş patlaması Türkiye'de iletişimi etkileyecek mi? Güneş patlaması Türkiye'de iletişimi etkileyecek mi?

Kaynak:Donanımhaber

Editör: Zeynep Peksoy