Kübra'nın ikinci sezonunun yayın tarihi açıklandı! Kübra'nın ikinci sezonunun yayın tarihi açıklandı!

Türk edebiyatının unutulmaz yazarı Sabahattin Ali ve efsane romanı "Kürk Mantolu Madonna" günümüzde bile herkesin okuduğu ve elinden düşürmediği kitaplar arasında yerini korumaya devam ediyor.

Türk edebiyatında unutulmaz eserlerden olan "Kürk Mantolu Madonna" uzun zamandır filminin çekileceği iddiaları ile gündemdeydi. Bir türlü filmi hayata geçirilemeyen ünlü romanın bir dijital platform için dizisinin çekileceği öğrenildi. 

YÖNETMENLİĞİNİ ENES ATEŞ YAPACAK

“Kürk Mantolu Madonna” Alman yapım firması CAB Film ile "Cem Karaca, Dilberay, Barış Akarsu" gibi önemli biyografi filmlerine imzasını atmış Fikri Harika Prodüksiyon ortaklığında dizi oluyor.  Alman Türk ortak yapımı projenin çekimlerinin hikâyenin ruhuna uygun olarak hem Türkiye’de, hem de Almanya’da yapılması planlanırken yönetmen koltuğunda ise Enes Ateş oturacak.

Merakla beklenen dizinin oyuncu kadrosu henüz belirlenmedi. Öte yandan projenin yayınlanacağı dijital platform da henüz netletmemişken Almanya ve Türkiye’deki dijital platformlarla görüşülüyor.

KÜRK MANTOLU MADONNA'NIN KONUSU

Hüzünlü bir aşk öyküsü olan Kürk Mantolu Madonna, iki hikayeden oluşuyor. İlk hikayede Rasim adlı karakterin iş bulması ve Raif Efendi ile tanışması anlatılıyor. Kimseler ile konuşmayan sessiz sakin Raif Efendi’yi gözlemleyen ve onu daha yakından tanımak isteyen Rasim’in anlatımı ile Raif Efendi’yi dinliyoruz. Onun neden bu kadar yalnız ve topluma yabancı olduğunu ise kendisinin kaleme aldığı siyah kaplı defter aracılığı ile ikinci hikayede öğreniyoruz. İkinci hikaye Raif Efendi’nin kimselere söylemediği ve anlatmadığı bir aşk hikayesini anlatıyor. Gençlik yıllarına gittiğimiz bu defterde Raif Efendi’nin Almanya’da bir resim sergisinde Maria Puder ile tanışması ve sonrasında birbirlerine aşık olması etkileyici bir şekilde kalema alınmış.

Editör: Gizem Külcü