Milli sporcumuz Necmettin Erbakan Akyüz, geçtiğimiz yıl aralık ayında İstanbul'da düzenlenen Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası'nı kazanarak altın madalya sahibi olmuştu.

Akyüz, kürsüde Filistin bayrağı açmış, Filistin halk oyunu dabke dansı yapmıştı. Akyüz, bu anları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Yaşananların ardından konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Akyüz, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir video paylaşarak, Filistin'e verdiği destek nedeniyle Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından şampiyonluğunun geri alınabileceğine yönelik tehdit edildiğini söyledi.

DEM Parti MYK, olağanüstü toplanıyor! "Rehin tutulan arkadaşlarımıza..." DEM Parti MYK, olağanüstü toplanıyor! "Rehin tutulan arkadaşlarımıza..."

“NE VİCDAN NE İNSANLIK NE HAYSİYET... HİÇBİR ŞEY YOK SİZDE”

Söz konusu karara tepki gösteren Akyüz sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Soruşturma açmak, şampiyonlukları almak, ceza vermek... Dünya, Avrupa ne şampiyonluğum varsa elimden alın. Beni bunlarla korkutup geri adım attırabileceğinizi düşünüyorsanız, aklınızı peynir ekmekle yemişsiniz gerçekten. Bebek katillerine karşı yapmış olduğum protestoyu kalkıp, 'bizim değerlerimize aykırı böyle şeyler' diyerek soruşturmak açmak. Senin değerin yok. Ne değeri? Ne vicdan ne insanlık ne haysiyet... Hiçbir şey yok sizde. Aşağılıksınız! Aşağılık bile değilsiniz, seviyeniz bile yok sizin. Almazsanız da ceza vermezseniz de adam değilsiniz ulan! Dünya şampiyonluğundan daha gurur verici bir şekilde taşıyacağım o cezayı." ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN'E DESTEK VERMEKTEN ASLA GERİ ADAM ATMAYACAĞIM”

Konuyla ilgili 24 TV'ye konuşan Akyüz, Filistin'e destek vermekten asla geri adam atmayacağını belirterek, "Öldürülen çocukların tek bir damla kanından daha önemli değil sizin vermiş olduğunuz şampiyonluklar" sözleri ile sert tepki gösterdi.

Akyüz "O video bütün dünya tarafından paylaşıldı desteklendi. Tabi, iyi veya kötü yorumlar da alındı, tehditler de yapıldı. Özellikle Avrupa federasyonundan ve üyeleri tarafından birçok kişi tepki verdi, yapılan siyasi denildi. Filistin'in haksız olduğuyla alakalı düşünceye sahip Avrupa ülkeleri yapmış olduğumuzun yanlış olduğunu söylediler biz tabii geri durmadık ödüllerimizin, madalyalımızın, şampiyonluklarımızın geri alınacağını, alınabileceğini, soruşturma başlatılabileceğini, Spor Tahkim Mahkemesi'ne gidebilecekleri şeklinde şeyler söylediler." diye konuştu.

Akyüz, "Ödül töreni sırasında yapılan protestonun değerlerine ve standartlarına uygun olmadığını bu kapsamda soruşturma başlatıldığını duyurdular. Ben de buna bir tepki verdim istediğiniz kadar soruşturma başlatın ben bu duruşumdan, yaptığımdan asla geri adım atmayacağım, zamanında Muhammed Ali'nin Vietnam savaşında vermiş olduğu dik duruş gibi ben de bir dik duruş sergilemek istedim." dedi.

Editör: Elif Zülfigaroğlu