ALİ ÇETİN / İŞÇİ HABER 

Trendyol Süper Lig'de son düzlüğe girilirken şampiyonluk yarışında, Avrupa mücadelesinde ve küme düşme hattında heyecan giderek artıyor. 

ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA CİMBOM AVANTAJLI

Galatasaray ve Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda yarışa devam ederken Cimbom, rakibinin 4 puan önünde bulunuyor ve şampiyonluğa bir adım daha yakın. 

Whatsapp Image 2024 05 06 At 09.08.24

Trendyol Süper Lig'de 35 maç sonunda 96 puan toplayan Galatasaray, Fenerbahçe'ye ait puan rekorunu da kırdı. 

İŞTE GALATASARAY'I ŞAMPİYON YAPACAK SENARYOLAR

Trendyol Süper Lig'de 3 maçı kalan ve maç fazlasıyla Fenerbahçe'den 7 puan önde bulunun Galatasaray, kalan maçlarını kazandığı halde diğer sonuçlara bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek. 

Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'ye kaybetse veya berabere kalsa bile diğer 2 maçını kazandığı an şampiyonluğunu ilan edecek. 

Galatasaray, önümüzdeki hafta konuk olacağı Fatih Karagümrük deplasmanından galip ayrılırsa Fenerbahçe de konuk edeceği Kayserispor karşısında puan kaybı yaşarsa Cimbom şampiyonluğunu ilan edecek. 

galatasaray-4

Galatasaray, diğer 2 maçında puan kaybedip sadece Fenerbahçe'yi yense bile şampiyon olacak. 

Galatasaray, kalan 3 maçında berabere kalsa dahi şampiyon olacak. 

GALATASARAY NASIL ŞAMPİYONLUĞU KAYBEDER

Fenerbahçe'den bir maç fazlasıyla 7 puan önde bulunan Galatasaray, kalan 3 maçında 1 kez berabere kalıp Fenerbahçe'ye mağlup olursa şampiyonluk şansını yitirecek. 

fatih_karagumruk_fenerbahce_muhtemel_11ler_1713076609_9157

Galatasaray, oynayacağı 3 maçtan da mağlup ayrılırsa ve Fenerbahçe'nin kalan 4 maçında 3 galibiyet alması halinde şampiyonluk şansını yitirecek. 

Trendyol Süper Lig'de küme düşme yarışı da şampiyonluk yarışı kadar heyecanla devam ediyor. Ligden düşen ilk takım İstanbulspor olmuştu. 

PENDİKSPOR, HATAYSPOR, GAZİANTEP FK VE KONYASPOR DÜŞME ATEŞİNİ HİSSEDİYOR

Trendyol Süper Lig'de kümede kalma yarışı da tüm heyecanıyla devam ediyor. Lige veda eden ilk takım İstanbulspor olmuştu. 

PENDİKSPOR (30 PUAN)

Ligde 34 hafta sonunda topladığı 30 puanla 19. sırada bulunan Pendikspor, Antalyaspor deplasmanına konuk olacak. İstanbul temsilcisi, ligde kalmak için alabileceği puanların hepsini toplamak istiyor. 

Pendikspor, Antalyaspor'a mağlup olursa bitime 3 hafta kala şansını iyice zora sokacak.

İstanbul ekibinin kalan maçları: Antalyaspor (D), Rizespor, MKE Ankaragücü (D), Gaziantep FK

HATAYSPOR (34 PUAN)

Trendyol Süper Lig'de sezona iyi bir başlangıç yapmasına rağme sonrasında istediği sonuçları alamayan Hatayspor'da son olarak teknik direktör Volkan Demirel ile yollar ayrıldı. Takımın başına sezon sonuna kadar ise Özhan Pulat getirildi. 

Galatasaray Başkan Adayı Süheyl Batum: Erden Timur tehdit edildi, kimse ses çıkarmadı Galatasaray Başkan Adayı Süheyl Batum: Erden Timur tehdit edildi, kimse ses çıkarmadı

Hatayspor, 35 hafta sonunda topladığı 34 puan ile 18. sırada bulunuyor. 

Akdeniz ekibinin kalan maçları: MKE Ankaragücü, Beşiktaş (D), Ç. Rizespor

GAZİANTEP FK (35 PUAN)

Trendyol Süper Lig'de 35 hafta sonunda topladığı 35 puanla 17. sırada bulunan Gaziantep FK, Sumudica ile yollarını ayırdıktan sonra göreve Selçuk İnan'ı getirmişti.

Gaziantep Futbol Kulübü'nün kalan maçları: Adana Demirspor (D), Fatih Karagümrük, Pendikspor (D)

KONYASPOR (36 PUAN)

Trendyol Süper Lig'de 34 hafta sonunda topladığı 36 puan ile 16. sırada bulunan Konyaspor, sahasında şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe'yi konuk edecek.

Konyaspor'un kalan maçları: Fenerbahçe, Samsunspor, Kayserispor (D), Galatasaray

Konyaspor, şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe ve Galatasary'ı konuk edecek. 

FATİH KARAGÜMRÜK (37 PUAN)

Trendyol Süper Lig'de 35 hafta sonunda 37 puanla 15. sırada bulunan Fatih Karagümrük, bu hafta sahasında lider Galatasaray'ı konuk edecek. 

Fatih Karagümrük'ün kalan maçları: Galatasaray, Gaziantep FK (D), Samsunspor

AVRUPA'YA GİDECEK OLAN TAKIMLAR 

Türkiye bu sezon ülke puanı sıralamasında daha da yukarı tırmandı. Takımlarımızın topladığı puanlar ülke puanında 9. sıraya yerleşmemizde etkili oldu ve Avrupa'da önümüzdeki sezon ülkemizi temsil edecek takım sayısı 5'e yükseldi. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ

Lig şampiyonu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off turuyla Avrupa serüvenine başlayacak ve turu geçmesi halinde gruplara kalacak. 

793828 Image1

Ligi 2. sırada bitiren takım ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. ön eleme turuyla yoluna devam edecek. Gruplara kalmak için ise 3 tane rakibini geçmek zorunda kalacak. 

Lig şu an olduğu gibi sona erecek olursa Galatasaray, play-off; Fenerbahçe ise 2. eleme turundan başlayacak. 

UEFA AVRUPA LİGİ/KONFERANS LİGİ

Trendyol Süper Lig'de sezonu 3. bitirecek olan takım UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde edecek. 

UEFA AVRUPA LİGİ

Ligde 35. hafta sonunda 58 puan ile 3. sırada bulunan Trabzonspor'un Ziraat Türkiye Kupası'nı da alması durumunda 4. sıradaki takım UEFA Avrupa Ligi'ne, 5. sıradaki takım ise Konferans Ligi'ne katılmaya hak kazanacak. 

Bu durumda ise ligde 4. sırada bulunan Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkını alacak. Trabzonspor'un 3. olup Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanamadığı ortamda ise yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek. 

v2ziraattrkiyekupas_1644527665

Kötü bir sezon geçiren Beşiktaş ise 3. sıra için olan şansını zora soksa da Ziraat Türkiye Kupası iddiasını sürdürüyor. Siyah-beyazlı ekip sezonu 5. bitirip Ziraat Türkiye Kupası'nı alırsa Trabzonspor ile beraber UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil edecekler.

Trabzonspor, sezonu 3. sırada bitirir ve Ziraat Türkiye Kupası'nı alırsa Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'ne; Beşiktaş, Konferans Ligi'nde boy gösterecek. 

Editör: Ali Çetin