Boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek tarafa, boşanmada kusuru daha ağır olmamak koşuluyla, diğer tarafça yapılan süresiz ödemeye süresiz nafaka denir.

Az veya çok evli kalınsın, çocuk olsun veya olmasın bir tarafı ömür boyu nafaka ödemeye mecbur bırakan bu sistem birçok sorunu beraberinde getiriyor. Boşandıkları eşlerine yıllarca nafaka ödeyen vatandaşların mağduriyetleri git gide artıyor.

Süresiz nafaka mağdur etmeye devam ediyor! Süresiz nafaka mağdur etmeye devam ediyor!

Süresiz nafaka kanununda düzenleme talep eden vatandaşlar; evlilik süresinin göz ününde bulundurulması, çocuk olup olmadığına bakılması, kadının yaşı ve iş gücü gibi durumlarına bakılması gibi maddelerin göz önünde bulundurularak düzenleme yapılmasını istiyorlar.

Mağdurlar ilgili yetkililere seslerini duyurmaya devam ediyor. 19 Mayısta miting düzenleyen mağdurlar, "Aile Küçük Devlet Demektir.Aile yıkılırsa toplum çözülür,Devlette yıkılır.Ailelerimize çekilen operasyonlara karşı haydi hep birlikte dur diyelim." ifadeleriyle mitingi duyurdu:

Resim

ATATÜRK ZAMANINDA NAFAKA SÜRESİ

Türk Medeni Kanunu İsviçre'den getirilerek 1926 yılından itibaren ülkemizde uygulamaya konulmuştur. 175. madde gereği (kadına ödenen) Yoksulluk Nafakası, 1926'dan 1988 yılına kadar 1 yıl olarak uygulanıyordu.

Turgut Özal iktidarında yapılan yasal değişiklikle 1988 sonrası süresiz olarak uygulanmaya başlandı.

Geniş ailelerin yüzde 25,7'si yoksulluk sınırının altında yaşıyor Geniş ailelerin yüzde 25,7'si yoksulluk sınırının altında yaşıyor

süresiz-2

Editör: Zeynep Peksoy