"Dünyanın en zengin ikinci adamı" unvanını elinde bulunduran ünlü girişimci Elon Musk, 14 yaşındaki gence milyonlarca dolar tutarında 'telif hakkı' davası açtı.

Açılan dava kapsamında Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla şirketi, üç boyutlu yazıcıyla ürettiği Tesla logolu anahtarlıkları internet üzerinden satan 14 yaşındaki  genç girişimciden, telif haklarına bağlı olarak 2 milyon dolar (yaklaşık 65 milyon TL) talepte bulunuyor.

Gazze hükümeti duyurdu: Kıtlık yeniden baş gösterdi Gazze hükümeti duyurdu: Kıtlık yeniden baş gösterdi

Ayrıca konuya ilişkin The Sun'da yer alan haberde, bu davanın Elon Musk’un önceki ifadeleri ile çeliştiği bilgisi yer aldı.  Ünlü girişimci Musk, 12 Ocak 2021'de şahsi X hesabından yaptığı paylaşımda, "Adımızı ve logomuzu çalabilirsiniz, sizi muhtemelen dava etmeyiz" demişti.

PARA CEZASI ÖDEME OLASILIKLARI FAZLA

Açılan davanın iddianamesinde Tesla şirketi, telif hakkı ihlali yapan kişiler tarafından “telafisi mümkün olmayan bir zarara” uğratıldığını savundu.

Yer verilen habere göre, telif hakkı ihlalinden dolayı Tesla markasının logosu olan ürünlerin satıldığı internet mağazasının hesapları dondurulduğu ve şahısların suçlu bulunmaları halinde para cezası ödeme olasılıklarının bir hayli fazla olduğu öğrenildi.

TÜM ÜRÜNLERİ KAPSIYOR

Basında yer verilen haberlerde, söz konusu ticari marka sahteciliği davası internetteki alışveriş sitelerinde, yasal mevzuata aykırı bir biçimde satılan, telif içeren sembol ve logoların kullanıldığı tüm ürünleri kapsadığı bilgisi yer aldı.

Dava kapsamında kanıt dosyalarında listelenen ürünler arasında, Musk'ı bir Tesla Cybertruck kamyonetin yanında tasvir eden karikatür baskılı bir tişört ve yine Tesla logosuyla basılmış güneş gözlükleri de bulunuyor.

Kaynak: Cumhuriyet