Geçtiğimiz aylarda EYT düzenlemesi yürürlüğe girmesi sonrasında milyonlarca kişi emeklilik hayaline kavuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni emeklilik düzenlemesiyle ilgili açıklamasının ardından detaylar netleşmeye başladı. Eğer bir vatandaş emekli olmak istiyorsa 15 yıllık sigortalılık ve 3600 prim gününe sahip olması gerekiyor. Bu sistemle beraber yaş şartının esnetilmesi de amaçlanıyor. 

EYT'den sonra kısmi emeklilik yakından inceleniyor. Planlanan düzenleme yürürlüğe girdiği takdirde birçok kişiye emeklilik yolu açılacak. 

EYT'ye hak kazanan ancak EYT'den yararlanamayan vatandaşlar ne yapmalı? 

EYT kapsamına dahil olmuş ancak EYT'den yararlanamayan vatandaşlar için bu noktada iki husus bulunmaktadır. 

İlk olarak Hizmet Tespit Davası açabilirsiniz. 8 Eylül 1999 tarihinden önce çalıştığınıza emin olmanız halinde SGK giderek arşiv kayıtlarınızı inceleyebilirsiniz. 

Ayrıyeten prim girişiniz yapılmış ancak prim gününüz ödenmemişse 4 aylık prim dönem bordrosunda prim ödenmediği için sigorta gününüz görünmez. Bu nedenle de başlangıç olarak sayılmaz. 

İstanbul'da kademeli emeklilik için kefenli eylem! İstanbul'da kademeli emeklilik için kefenli eylem!

KADINLARA PRİM DESTEĞİ

Ev kadınları için yeni bir düzenleme masaya yatırıldı. Ev kadınlarının isteğe bağlı olarak sigorta primlerine devlet desteği sağlanacak. Böylelikle primlerinizin üçte birin, devlet karşılayacak. Emeklilik yaşının özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilmesi de gündemde yer alıyor.