"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber 3. Sayfa Beyoğlu'nda sokak ortasında cinsel saldırı! 4 ayrı suç kaydı bulunan zanlılar yeniden gözaltında

Beyoğlu'nda sokak ortasında cinsel saldırı! 4 ayrı suç kaydı bulunan zanlılar yeniden gözaltında

Beyoğlu'nda, sokakta yürüyen kadını taciz ettikleri gerekçesiyle yakalanıp serbest bırakıldıktan sonra haklarında yeniden gözaltı kararı verilen 2 şüpheliden birisi Mersin'de, diğeri İstanbul'da yakalandı.

Beyoğlu'nda bir kadını taciz ettiği belirlenen 2 şüpheli, daha önce serbest bırakılmalarının ardından yeniden gözaltına alındı.

Olay, gece saatlerinde Beyoğlu’nun Şehit Muhtar Mahallesi'nde meydana geldi. İki kişi, sokakta yürüyen 25 yaşındaki İ.Ş.'yi takip etti. Şüpheliler, bir süre sonra kadının üzerine yürüyerek onu duvara sıkıştırdı ve taciz etmeye başladı.

TACİZ ANI

Şahıslardan biri, genç kızı yere yatırarak cinsel saldırıda bulundu. Bu sırada, durumu fark eden çevredekiler çığlık atan kadına yardım etmek için müdahale etti. Vatandaşlar, tacizcileri bölgeden uzaklaştırarak mağduru sakinleştirdi. Olay anında, şüphelilerden biri çevredekilere “Amcamın kızı” diyerek kurtulmaya çalıştı. Ancak, vatandaşlar buna tepki göstererek kadını tacizcilerin elinden kurtardı.

POLİS MÜDAHALESİ

İstanbul Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde iki kişinin taşkınlık yaptığı ihbarı üzerine hemen harekete geçti. Ekipler, mağdur İ.Ş.'nin şikayeti üzerine olayın detaylarını öğrenmek için çevredeki vatandaşlarla görüştü. İ.Ş., yapılan görüşmede iki kişinin bacağına dokunduğunu ve zorla öptüğünü ifade etti.

GÖZALTINA ALINMA SÜRECİ

Kadının şikayeti üzerine şüphelilerin kimlikleri belirlendi ve S.T. ile Ö.K. gözaltına alındı. Ancak, mağdur kadının şikayetçi olmaması nedeniyle şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

SAVCILIKTAN GÖZALTINA ALMA KARARI

Olayın ardından güvenlik kameralarının incelemesi sonrasında savcılık, 2 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Şüphelilerin daha önce “cinsel saldırı”, “kasten yaralama”, “mukavemet”, “gasp” ve “otomobilden hırsızlık” gibi suçlara karıştığı öğrenildi.

EGM’nin talimatıyla, S.T. Mersin'de yapılan operasyonla yakalanırken, Ö.K. ise İstanbul’da gözaltına alındı. Her iki şüpheli de ilgili emniyet birimlerine götürüldü.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “24 Eylül 2024 tarihinde Beyoğlu İlçesi Şehit Muhtar Mahallesi'nde meydana gelen cinsel saldırı olayı ile ilgili olarak; sokak ortasında yürüyen bir kadına cinsel saldırıda bulunan Ö.K. ve S.T. isimli şahıslar olay yerinde devriye gezen Güvenlik Timleri Şube Müdürlüğü ekiplerince suçüstü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında cinsel saldırı suçundan adli işlem başlatılmıştır.” denildi.

İKİ ŞÜPHELİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

Olaya lişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Mersin'in Tarsus ilçesinde yakalanan şüpheli S.T'nin ifadesi, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Savcısı tarafından alındı.

Diğer şüpheli Ö.K. emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık ifadesi alınmak üzere İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.

Her iki şüpheli, ifadeleri sonrası "cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından tutuklanmaları talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Şüphelilerin üzerlerine atılı suçlardan tutuklanmalarına karar verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *