"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2389 %0.06
37,0507 %0.07
2.315.638 %0.45
3.019,66 0,91
Ara
İşçi Haber 3. Sayfa C31K isimli örgütün yöneticisine ev hapsi cezası verildi

C31K isimli örgütün yöneticisine ev hapsi cezası verildi

C31K isimli grubun Discord ve Telegram'daki paylaşımlarına yönelik yürütülen soruşturmada Emniyet tarafından muhafaza altına alınana 2 çocuktan 17 yaşındaki E.K.’ya denetimli ev hapsi cezası verildi.

Sosyal medya platformları Telegram ve Discord'da faaliyet gösteren C31K isimli grubun yöneticilerinden "Hz. Ebu Cehil" takma isimli E.K. ve "Arda Bateman" takma isimli A.T.'nin yakalandığını açıklanmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Telegram ve Discord sosyal paylaşım platformlarında aktif olarak yer alan C31K isimli grup yöneticilerinden birinin E.K. adlı çocuk olduğunu, Ankara Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda Tokat Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince muhafaza altına alındığını açıklamıştı.

DENETİMLİ EV HAPSİ VERİLDİ

17 yaşındaki E.K. iddiaya göre, Ankara'da bu konuyla ilgili gözaltına alındı ve kovuşturmaya yer yoktur denilerek serbest bırakıldı.

Babasının atanması nedeniyle kısa süre önce Zile ilçesine geldiği öğrenilen E.K., "Hz. Ebu Cehil" isimli grupta üye olarak bulunmasına dair tespitlere ulaşılınca gözaltına alındı.

Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ifadesi alınan E.K'nın ilk ifadesinde, “Ben yapmadım, ben grubu kurmadım, bu grupla uzaktan yakından alakam yoktur” dediği öğrenildi. E.K'nın telefonun yapılacak inceleme sonuçları beklenirken, şahsa denetimli ev hapsi cezası verildiği öğrenildi.

C31K NEDİR?

Telegram'da kurdukları grupta kedilere işkence ettikleri görüntüleri paylaşan ve terör örgütü propagandası yaparak şehitlerimize ve Atatürk'e hakaretler savuran C31K kedilere işkence ettiği görüntüler ile gündeme geldi. C31K açılımı ise 'Cehennem'in 31'inci katı' anlamına geliyor. 'Hz. Ebu Cehil' ve 'Arda Bateman' isimli kullanıcılar grubun yöneticisi olarak biliniyor.

C31K üyeleri, özellikle kedilere yönelik işkence görüntüleri paylaşarak toplumsal tepkilere neden olmuştu. "C31K kedilerinizi böyle tekmeliyor" gibi cümlelerle videolar paylaşan grup bu eylemleriyle sosyal medyada büyük infial yarattı.

Grubun üyeleri, özellikle Telegram üzerinden PKK'yı destekleyen yazışmalar yapmış ve Atatürk ile şehitlerimize hakaret içerikli mesajlar paylaşmıştı. Bu mesajlar, milli değerlere saldırı olarak kabul edilmiş ve kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

C31K üyeleri, sosyal medya üzerinden çeşitli bölgeleri hedef göstererek kamu düzenini bozmaya yönelik tehditlerde bulunmuştu. Özellikle Taksim ve Esenyurt gibi bölgelerde karışıklık çıkaracaklarını iddia eden paylaşımlar yapmışlardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *