"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2389 %0.06
37,0507 %0.07
2.315.638 %0.45
3.019,66 0,91
Ara
İşçi Haber 3. Sayfa Gebze Belediyesi'nde şok iddia: Sokak hayvanları zehirlenip çöpe atıldı!

Gebze Belediyesi'nde şok iddia: Sokak hayvanları zehirlenip çöpe atıldı!

Kocaeli Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde çok sayıda köpek ve kedinin öldürülüp çöp poşetlerine konularak çöpe atıldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde hayvanseverler tarafından fark edilen çöp poşetlerinin içinden ölen hayvanların cansız bedenleri çıktı. Kocaeli Hayvan Dostları Derneği (KOHAYDER) üyelerinin paylaştığı görüntülerde poşetlerin içinde ilaç şişeleri ve şırıngalar da bulunuyordu. Katledilen hayvanlar arasında yavru kediler ve köpekler olduğu da tespit edildi.

"BEBEK KÖPEKLER BİLE ZEHİRLENİP ÇÖP POŞETLERİNE KONULMUŞ"

Kartepe Çevre Platformu ise şu açıklamada bulundu:

Gebze Belediyesi'nde yaşanan ve kamuoyunu derinden sarsan hayvan katliamını büyük bir üzüntü ve öfkeyle karşılıyoruz. KOHAYDER (Kocaeli Hayvan Dostları Derneği) üyesi arkadaşlarımızın ortaya çıkardığı bu vahim olayda, bebek köpeklerin bile zehirlenip çöp poşetlerine konulduğu bilgisi, hayvan hakları savunucuları ve tüm duyarlı vatandaşlar için kabul edilemez bir durumdur. Bu katliam, hem etik değerlerimize hem de hukuki sorumluluklarımıza tamamen aykırıdır. Hayvanlara yönelik şiddet ve kötü muamele, insanlık onuruna zarar veren bir davranıştır ve bu tür eylemler asla cezasız kalmamalıdır. Gebze Belediyesi yetkililerini ve ilgili tüm kurumları, bu acımasız olayı bir an önce durdurmaya ve sorumluları adalet önünde hesap vermeye çağırıyoruz.

"3-5 YIL ÖNCE BENZER BİR TABLO YAŞANDI"

Öte yandan, Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı, görüntülerdeki ilaç şişelerinin anestezi ilaçları olduğuna dikkat çekerek, “İlk belirlemelere göre görüntülerdeki ilaç şişelerinin anestezi ilaçları olduğu anlaşılıyor. 3-4 yıl önce de benzer bir tablo yaşandı. Transfer işlemi öncesi böyle bir şey yaptıklarını düşünüyoruz. Verilen bu anestezi ilaçlarıyla ölümle sonuçlanma normal değil. Teknik inceleme devam ediyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan valiliğin adli ve idari soruşturma başlattığı öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *