"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2436 %0.07
37,0480 %0.07
2.297.032 %-1.771
3.011,89 0,66
Ara
İşçi Haber 3. Sayfa İsrail'in şehir ettiği Ayşenur Eygi'nin otopsi sonuçları çıktı: İşte ölüm sebebi...

İsrail'in şehir ettiği Ayşenur Eygi'nin otopsi sonuçları çıktı: İşte ölüm sebebi...

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesinin İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemesi tamamlandı.

 Cenazede yapılan otopside, Eygi'nin kulak alt kısmından ateşli silahtan çıkan bir kurşun girişi tespit edildi. Ölüm nedeni olarak ise "kafatası kırığı, beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti" belirtildi.

Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerleri tarafından ateş açılan Eygi, başından vurularak ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede 6 Eylül'de hayatını kaybetmişti. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi, kurşun girişinin başının yan kısmında olduğunu ve çıkış yarasının bulunmadığını ortaya koydu. İlk bulgular, kafasında milimetrik metalik cisimler bulunduğunu ve bunların balistik incelemeye alındığını gösterdi.

İsrail askerlerinin Eygi'yi şehit etmesi sonucu cenazesi, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu'nun yürüttüğü işlemler sonrası Tel Aviv'den Bakü'ye, ardından İstanbul ve İzmir'e getirildi. İzmir'deki adli tıp işlemlerinin ardından Eygi'nin naaşı, memleketi Aydın'ın Didim ilçesine götürüldü.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi'nin gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi. Bu harekete mensup bir diğer aktivist, 2003'te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie idi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *