"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2389 %0.06
37,0507 %0.07
2.315.638 %0.45
3.019,66 0,91
Ara
İşçi Haber 3. Sayfa Masum olabileceği söylenmişti: ABD siyahi imamı idam etti!

Masum olabileceği söylenmişti: ABD siyahi imamı idam etti!

ABD'nin Missouri eyaletinde, cinayet suçlamasıyla ölüm cezasına mahkum edilen Marcellus "Halife" Williams isimli siyahi imam, savcıların masum olabileceğini vurgulamasına rağmen idam edildi.

Yerel haber kaynaklarının bildirdiğine göre, 1998'de işlenen bir cinayet nedeniyle ölüm cezasına çarptırılan ve Bonne Terre Hapishanesi'nde tutuklu bulunan 55 yaşındaki İmam Williams, dün yerel saatle 18.10'da zehirli iğne yöntemiyle infaz edildi.

Savcılar, yeni elde edilen kanıtların cinayetle ilgili DNA örneklerinin Williams'ınkiyle eşleşmediğini ortaya koyduğunu dile getirmişken, mahkeme infaz kararını uygulamaya koydu. Mahkemenin açıklamasında, bu kanıtların "ne alternatif bir failin varlığını gösterdiği ne de Williams'ın katil olduğunu dışladığı" ifade edildi.

Missouri Valisi Mike Parson, mahkumun idamına dair "Hiçbir jüri üyesi veya yargıç Williams'ın masumiyet iddiasını inandırıcı bulmadı." açıklamasında bulundu.

ABD'deki en büyük Müslüman hakları savunucu kuruluşu Amerika-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), infazı kınadı. Ayrıca, ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Cori Bush, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Vali Mike Parson bu gece masum bir adamın idam edilmesine utanç verici biçimde izin verdi. Bu kusurlu, ırkçı, insanlık dışı uygulamayı kesin olarak ortadan kaldırmalıyız. Kudretinle uyu, Marcellus Williams." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Williams, 1998'de işlenen cinayetten dolayı 2001 yılında ölüm cezasına çarptırılmıştı. Yargılaması sırasında parayla tutulmuş iki sanığın dinlenmesi, cinayete dair herhangi bir somut kanıtın sunulmaması ve 12 kişilik jüri heyetinin neredeyse tamamen beyazlardan oluşması büyük tartışmalara yol açmıştı. 

2017'de yapılan DNA testinde, olay yerindeki örneklerin Williams'ın DNA'sıyla eşleşmediği tespit edildi. CAIR, Williams'ın infazının durdurulması için başlattığı kampanyada yaklaşık 50 bin imza toplamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *