"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2436 %0.07
37,0480 %0.07
2.297.032 %-1.771
3.011,89 0,66
Ara
İşçi Haber 3. Sayfa Polis ülke genelinde harekete geçti: "İncel" grupları takibe alındı!

Polis ülke genelinde harekete geçti: "İncel" grupları takibe alındı!

İstanbul'da iki kişiyi öldüren Semih Çelik’in, bir mesajlaşma uygulamasında "incel" olarak bilinen kişilerle bağlantı kurduğu ortaya çıktı.

Polis, "incel" gruplarının yanı sıra cinsel içerikli, şiddet ve ırkçılık yanlısı paylaşım yapan kişi ve siteleri yakından izlemeye aldı.

Cuma günü 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i öldürdükten sonra intihar eden Semih Çelik hakkında soruşturma derinleşiyor.

Türkiye Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i vahşice katleden Semih Çelik'i  konuşuyor: Semih Çelik kimdir? Evindeki objeler kan dondurdu - Son Dakika  Türkiye Haberleri | NTV Haber

Katilin telefonunda yapılan incelemelerde, bir mesajlaşma uygulamasında "incel" grubu üyeleriyle iletişimde olduğu tespit edildi.

POLİS ÇALIŞMA BAŞLATTI

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun paylaştığı habere göre, bir mesajlaşma uygulamasında Mozart kullanıcı adıyla küçük yaştaki kızlara şantaj yapan şahıs T.D. İçişleri Bakanlığı tarafından yakalandı. Mozart isimli şahsın ve arkadaşlarının yalan ihbarla insanların kapısına ambulans, polis gönderdikleri Haskoloğlu'nun paylaştığı video kaydında görüldü.

Resim

BAKAN URALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son günlerde gençlere ve çocuklara yönelik şantaj, pedofili, cinsel istismar gibi iddialarla gündeme gelen mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord'a yönelik değerlendirmede bulundu.

Konuya ilişkin, İçişleri, Adalet ile Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarıyla hafta sonu toplantı yaptıklarına işaret eden Uraloğlu, "Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Yasakçı zihniyetle değil de gereklerini yerine getirerek erişim engeli getirme noktasını istişare ediyoruz, henüz verilmiş bir karar yok" diye konuştu.

Anne ve babalara da çağrıda bulunan Uraloğlu, "Çocuklarımızın internet kullanımında ailelere büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından takip etsinler. Çocuklarımızı istismar etmek isteyen, zihinlerini karıştırmak isteyen kötü niyetli kişiler olacaktır. Ailelerimiz, çocuklarıyla daha fazla zaman geçirsinler" dedi.

İNCEL NE DEMEK?

"Involuntary celibacy" (istemsiz bekârlık) ifadesinin kısaltması olan "incel", kadın düşmanı ve şiddet yanlısı bireyleri tanımlamak için kullanılıyor. Cinayetlerin ardından internette bu görüşleri savunan bir gruptan "destekleyici" ve "övücü" mesajlar yayıldı. 

Sosyal medyada bir araya gelen bu gruplar, birbirlerini kışkırtarak kadınlara yönelik sistematik saldırılar düzenliyor. Bu gelişmeler üzerine polis, ülke genelinde geniş çaplı bir takip başlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *