"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2436 %0.07
37,0480 %0.07
2.297.032 %-1.771
3.011,89 0,66
Ara
İşçi Haber 3. Sayfa Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 10’uncu gününde! Son durum ne?

Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 10’uncu gününde! Son durum ne?

Van'da 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in kaybolmasının üzerinden 10 gün geçti. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Kabaiş, 27 Eylül akşamı yurttan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Genç kızın kaybolmasının ardından başlatılan geniş çaplı arama çalışmaları halen devam ediyor. Genç kızın kaçırılmış olma ihtimaline karşı Bardakçı Mahallesi’ne giriş-çıkış yapan 100’den fazla araçta inceleme yapıldı.

Van'da kayıp üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları 10’uncu gününde devam ediyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıkmıştı.

Bir süre sonra geri dönmeyen Rojin Kabaiş’e telefonla ulaşamayan arkadaşları endişelenerek, 28 Eylül’de saat 12.00 sıralarında polise haber verdi.

ÇAKIL TAŞI TOPLAMAYA GİTMİŞTİ

Kabaiş, 27 Eylül’de arkadaşlarına Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gitmeyi teklif etmiş, arkadaşlarının olumsuz yanıt vermesi üzerine saat 18.30 sıralarında kaldığı yurttan çıkarak tek başına gittiği öğrenilmişti.

28 Eylül’de Van Gölü Sahili'nde Kabaiş'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulunurken, telefonu incelenmek üzere polise teslim edildi.

TELEFONDA ANNESİYLE GÖRÜŞTÜ

Rojin’in babası Nizamettin Kabaiş, kızlarının sahile gitmeden önce anneleriyle telefonda konuştuğunu ve annesine markete gidip, kahve, su ve kek alacağını söylediği öğrenildi.

Olayın yetkililere intikal etmesi üzerine polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı.

Arama çalışmaları, polis, jandarma, sahil güvenlik, AFAD ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra gönüllü arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla sürdürülüyor.

Çalışmalarda Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen taramalı sonar cihazı, su altı görüntüleme cihazları ve su üstü radarlar kullanılıyor. Ancak bugüne kadar genç kıza dair somut bir bulguya ulaşılamadı.

AİLENİN ŞÜPHELENDİĞİ BİR DURUM VAR MI?

Baba Nizamettin Kabaiş; olaydan önce kızlarını ilgilendiren herhangi bir düşmanlık veya benzeri bir durum olmadığını veya kızlarında olağan dışı bir durum gözlemlemediklerini, kendilerine de bu yönde herhangi bir şey söylemediğini belirtiyor.

Baba Kabaiş, çalışmaların şu an çok yoğun olduğunu, herkesin elinden geleni yaptığını söylüyor.

KAÇIRILMA İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Rojin Kabaiş’in kaçırılmış olma ihtimali üzerinde de duruluyor. Bu kapsamda, ekipler olayın yaşandığı ilk günden itibaren Bardakçı Mahallesi’ne giriş-çıkış yapan araçları incelemeye aldı. Aramalar, bugün itibariyle 10. gününe girerken, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasında kalan bölgede yoğunlaştırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *