"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2436 %0.07
37,0480 %0.07
2.297.032 %-1.771
3.011,89 0,66
Ara
İşçi Haber 3. Sayfa Rojin'den acı haber geldi! Cansız bedeni bulundu

Rojin'den acı haber geldi! Cansız bedeni bulundu

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni bulundu.

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin'in cansız bedeni bulundu. Açıklama, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan geldi. 

Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi. 

Van’da kaybolduktan sonra hakkında arama çalışmaları başlatılan Rojin Kabaiş’ten üzücü haber geldi. Van Gölü kıyısında bulunan bir cesedin, genç kıza ait olduğu tespit edildi.

SON GÖRÜNTÜLER YURTTAN ÇIKARKEN KAYDEDİLDİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümüne kayıt yaptıran 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, eğitimine başlamak için Diyarbakır’dan Van’a gelerek 25 Eylül’de kaldığı yurda yerleşti. Genç öğrenci, 27 Eylül’de yurttan ayrılırken güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, eşofman giydiği ve telefonuyla meşgul olduğu görülen Kabaiş’in Van Gölü sahiline doğru gittiği kaydedildi. Ancak o günden sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

BAŞÖRTÜSÜ BULUNMUŞTU

Rojin Kabaiş’in kaybolması üzerine Van İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik, AFAD, itfaiye, Kızılay ve gönüllü arama kurtarma ekipleri arama çalışmalarına katıldı. Çalışmalar, Van Gölü çevresi ve sahil boyunca yoğunlaştırıldı. Aramaların 13. gününde, genç kıza ait olduğu düşünülen bir başörtüsü sahilde bulundu. Bu ipucu, arama ekiplerinin çalışmalarını Mollakasım Mahallesi kıyısında yoğunlaştırmasına neden oldu.

İHBAR ÜZERİNE BÖLGEYE GİDİLDİ

Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi sahilinde bir ceset bulunduğu ihbarı üzerine ekipler hemen bölgeye sevk edildi. Yapılan incelemede cesedin, 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’e ait olduğu belirlendi. 

Olayla ilgili soruşturma başlatan yetkililer, Kabaiş’in ölümüne dair tüm detayları aydınlatmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *