"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2389 %0.06
37,0507 %0.07
2.315.638 %0.45
3.019,66 0,91
Ara
İşçi Haber 3. Sayfa Sinan Ateş'in ölümüne dair bilirkişi raporu açıklandı: Kurşunlar kimin silahından çıktı?

Sinan Ateş'in ölümüne dair bilirkişi raporu açıklandı: Kurşunlar kimin silahından çıktı?

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine dair bilirkişi raporu, Ateş'i vuran kurşunların tamamının tetikçi Eray Özyağcı'nın silahından çıktığını ortaya koydu.

Maktul Sinan Ateş'e isabet eden kurşunların hangi silahtan geldiğine ilişkin detaylar, hazırlanan raporda açık bir şekilde belirtildi. Otopsi raporu da Sinan Ateş'in arkasına isabet eden bir kurşun bulunmadığını gösterdi. Duruşmada, Eray Özyağcı ve Doğukan Çep, başka birinin ateş ettiğini iddia ederek Sinan Ateş'i öldüren kurşunun Özyağcı'nın silahından çıkmadığını savundu.

35 DAKİKA BOYUNCA OLAY YERİNDE BEKLEDİ

Olay günü öğle saatlerinde Eray Özyağcı'nın, yaklaşık 35 dakika boyunca olay yerinde beklediği belirlendi. Sinan Ateş'in sağında Ahmet Keçik, solunda ise Selman Bozkurt ile birlikte 1436. Sokak yönünde yürüdüğü kaydedildi. Bu esnada Özyağcı'nın hafif ticari aracın önünde gizlenerek Ateş'e ateş ettiği ve Ateş'in yüz üstü yere düştüğü bilgisi elde edildi.

Sonrasında Özyağcı'nın Bozkurt'a da ateş ederek yaraladığı, Ahmet Keçik'in ise kendisini korumak amacıyla hafif ticari aracın arkasına saklandığı ifade edildi. Saldırıdan sonra Özyağcı'nın olay yerinden kaçtığı, Keçik'in ise tetikçinin arkasından ateş ettiği belirtildi. Bu sırada Bozkurt'un yerde yatan Ateş'in yanına gittiği gözlemlendi.

Raporda, tetikçi Eray Özyağcı dışındaki hiç kimsenin maktul Sinan Ateş'e ateş etmediği bilgisi yer alırken, Özyağcı'nın Keçik ve Bozkurt'a da ateş ettiği vurgulandı. Selman Bozkurt'un, Sinan Ateş'in yerde yattığı anlarda Ahmet Keçik'e bir şey verdiği ancak görüntülerden verilen maddenin ne olduğu anlaşılamadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *