"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber 3. Sayfa Yenidoğan çetesi skandalı: Meslekten atıldı, ameliyat yaptı!

Yenidoğan çetesi skandalı: Meslekten atıldı, ameliyat yaptı!

Yenidoğan çetesi ile ilgili skandal gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Olaya adı karışan hastanelerden birinde mesleği askıya alınan bir doktorun ameliyat yaptığı ve hastanın öldüğü ortaya çıktı.

Yenidoğan çetesi ile ilgili skandal gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının, bazı kişilerle iş birliği yaparak yenidoğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk ettiği ve SGK'dan haksız kazanç sağladığı ortaya çıktı. Çetenin, hastaların yatış sürelerini uzatmak için bebeklerin hayatlarını tehlikeye attığı ve 8.000 TL'lik ödeme almak uğruna 12 bebeğin ölümüne yol açtığı ileri sürülüyor. 

Skandal ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Olaya adı karışan hastanelerden birinde mesleği askıya alınan bir doktorun ameliyat yaptığı ve hastanın öldüğü ortaya çıktı.

Yenidoğan çetesi soruşturmasında adı geçen Bağcılar Şafak Hastanesi  kapatıldı - Son Dakika Haberler

DİPLOMASI ASKIDA OLAN DOKTOR AMELİYAT YAPMIŞ

Tape kayıtlarına göre çetenin konuşmaları arasında, ruhsatı iptal edilen Bağcılar Özel Şafak Hastanesi’nde yaşanan bir ölüm de dikkat çekti. Doktor E.V.’nin burada gerçekleştirdiği tüp mide ameliyatının ardından 18 Aralık 2023'te S.A. isimli hastanın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Ayrıca, diploması askıda olan E.V.’nin bu ameliyatı yapmasının yasalara aykırı olduğu belirtildi. 

Tape kayıtlarında şüpheli Murat Mantuş’un, doktorun yasadışı ameliyatlarına ilişkin şu ifadeleri yer aldı:

* “E.O: Abi dün ölmüş mide ameliyatında birisi dün öğleden sonra. İki gün önce ameliyat olmuş. E.V. bey yapmış.

* E.O: İşte orada büyük sıkıntı. E.V. beyin diploması askıdaymış herhalde abi.

* Murat Mantuş: Evet askıda yapması yasak.

* E.O: İşte o yüzden bayağı bir olay problem çıkaracağa benziyormuş.”

BEBEKLERİN SAĞLIĞI KAZANÇ ARACI OLDU

Bebeklerin yoğun bakımda gereksiz yere tutulması ve ölüme sürüklenmesiyle ilgili detaylar, SGK denetimlerine takıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili olarak, “Kamu zararına sebep olan reçeteleri inceledik. SGK’yı dolandıran hastanelerin sözleşmeleri iptal edildi, ödemeler durduruldu ve geçmişe dönük borçlar faiziyle tahsil ediliyor,” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *