Boşanmış İnsanlar ve Aile Platformu (BİA) Başkanı Birsel Büyükakça, ne kadın ne erkek mağdur olsun, adil denge kurulsun diyerek süresiz nafaka hakkında şu açıklamalarda bulundu:

''34 yıllık çağ dışı yasa " Süresiz Nafaka " ve defalarca tekrarlanan " nafaka hapsi " yüzünden yaşamları ipotek altına alınmış insanlar ve aileler artık somut adım bekliyor. 1988 yılında Türkiye Aile Kurumu'na yapılmış bir darbedir. Gençleri evlilikten soğutan, nikahsız yaşamaya teşvik eden, 2. yuvaları da yıkan TMK 175 düzenlenmelidir. Boşanmalar artıyor, doğurganlık azalıyor, genç nüfus oranı düşüyor. Aile alarm veriyor.

Muhalefet partileri, Kadın STK'lar, belli başlı Barolar #SüresizNafakanın evlilik süresi, yaş, çocuklu çocuksuz engelli, engelsiz eğitim gibi kriterlere göre süre ile sınırlandırılmasına neden karşılar? Bu konu siyaset üstüdür.

Sınırı geçmeye çalışan 3'ü FETÖ mensubu 5 kişi yakalandı Sınırı geçmeye çalışan 3'ü FETÖ mensubu 5 kişi yakalandı

Sayın devlet büyüklerim, 1988 enkazı #SüresizNafaka yasası yüzünden 10 günlük çocuksuz evlililiĞe 34 yıldır #nafaka ödetilen adam nasıl bir suç işlemiş olabilir ki ömür boyu borç mahkumu olarak yaşamak zorunda bırakılsın? Mesele nafaka değil süresiz ibaresidir.

Ne kadın ne erkek mağdur olsun. Adil denge kurulsun. Ömür boyu borçlu yaşanmaz. Bitmeyen artan borç ve hapis cezaları intikam ve nefrete sebep oluyor. Oysa sosyal devlet boşanan eşler arasındaki bu nefrete son verebilir. Gazi Meclisimiz yıllardır kangren olan bu sorunu artık çözmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2018'de ilk 100 günlük icraat listesinde açıkladığı halde yıllardır askıda bırakılan, sürekli söz verilip ötelenen yeni Türkiye'ye yakışır adil SÜRELİ NAFAKA yasasını bekliyoruz. 2016 TBMM aile komisyonu 399 nolu raporunda süreli olması önerildiği halde 2018'de ilk 100 günlük icraat listesine girdiği halde sürekli ötelenen bu sorunun çözümsüz bırakılmasına anlam veremiyor ve 2018 yılında Aile ve Adalet Bakanlıkları düzeyinde yapılan nafaka çalıştayına sunduğumuz adil çözüm önerilerinin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Lütfen boşanma savaşlarına son verin.''

BİA PLATFORMU ÇÖZÜM ÖNERİLERİ