Kamuda 696 KHK'lı 4D kadrolu işçiler ailelerine kavuşmak istiyor. Eş durumu ve  sağlık mazeret tayin sorunu çözüm bekliyor.

4/D statüsünde çalışan, taşerondan kadroya geçen kamu işçilerine eş durumundan tayin hakkı tanınmaması büyük bir soruna yol açıyor. Binlerce mağdur ailelerinden uzak bir şekilde yaşıyor.  Bu nedenle 696'lı KHK işçiler arasında anayadal eşitsizlikler yaratan dayatmalara son verilsin. 

2021 yılı kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve anlaşma protokolünde "İşçilerin iş ve işyeri değişikliği ile özlülük hakları (hastalık, engellilik, sağlık, eş durumu vb. zorunlu nedenler) konularında gerekli yasal düzenleme çalışmaları başlatlacaktır. " diye bir ibare vardı. Ancak konuya ilişkin net bir gelişme yaşanmadı. 

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

Aile birliğinin sağlanması için tayin hakkı kamu işçileri iin çözümü elzem konulardır. 696 KHK da yasal düzenleme ivedikle yapılmalı ve işçilerin mağduriyetine son verilmelidir.