Açıklamada, ABD Avrupa Komutanlığının (USEUCOM), yurt dışındaki ABD askeri topluluğunun güvenliğine yönelik çeşitli faktörleri sürekli olarak değerlendirdiği belirtildi. Bu çabanın bir parçası olarak, ordu mensuplarının güvenliğini sağlamak için sıklıkla ek adımlar atıldığı ifade edildi.

ABD: Yemen'de Husilere ait bir radar sahasını yok ettik ABD: Yemen'de Husilere ait bir radar sahasını yok ettik

“Operasyonel güvenlik nedenleriyle belirli önlemler hakkında detay veremeyiz ancak tedbirli olmaya devam edeceğiz,” ifadesi kullanılan açıklamada, USEUCOM’un Avrupa’daki personele, şüpheli etkinliklerin bildirilmesi, Dışişleri Bakanlığının seyahat tavsiyelerinin izlenmesi ve kişisel risk azaltma önlemlerinin uygulanması konusunda uyanık kalmalarını tavsiye ettiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, USEUCOM’un ev sahibi ülkeler, müttefikler ve ortaklarla istişare ederek, personelinin bilgilendirilmesi ve bireylerin, ailelerinin ve sevdiklerinin güvenliğini sağlamak amacıyla güvenlik ortamını sürekli olarak izlediği belirtildi.

Sosyal medyada yer alan bilgilere göre, Bulgaristan, İtalya, Romanya ve Almanya'daki ABD askeri üsleri, “Güç Koruma Durumu ‘Charlie’" olarak bilinen yüksek alarm durumuna geçirildi. Bu durumun, son 10 yılın en yüksek tehdit seviyesi olduğu iddia edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı