Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ordu, darbe girişimini engelledi Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ordu, darbe girişimini engelledi

Biden yönetiminden çarpıcı İsrail açıklaması geldi. Açıklamaya göre, Refah'taki büyük bir kara operasyonunda kullanılmasından korktukları için İsrail'e 2.000 ve 500 kiloluk bombalardan oluşan sevkiyatı durdurdukları öğrenildi.

Bu çarpıcı gelişme, ABD'nin 7 Ekim'den bu yana ilk kez İsrail'e tahsis edilen silah sevkiyatını ertelediği anlamına geliyor. Bu kapsamda ABD yönetimi, İsrail'e ambargo uygulamış oldu. 

SANAL TOPLANTI DÜZENLENDİ

İsrail'in saldırılarının 215'nci gününde ABD, ilk kez farklı bir İsrail kararı aldı.

Son aylarda üst düzey İsrailli yetkililerle bir çift sanal toplantı düzenleyen ABD, potansiyel bir Refah operasyonuna ilişkin endişelerini dile getirmek ve İsrail'in tam kapsamlı bir işgal gerçekleştirmek yerine şehirde Hamas'ı nasıl hedef alabileceğine dair alternatifler sunmak için görüşmeler gerçekleştirdi. 

Açıklamada bulunan Yetkili, şu ifadelerde bulundu:

"İsrailli liderler geçen ay böyle bir operasyon konusunda bir karar noktasına yaklaşmış gibi görünürken, Refah'ta kullanılabilecek belirli silahların İsrail'e transfer edilmesi teklifini dikkatle incelemeye başladık." 

Ayrıca, The Times of Israel'e açıklamada bulunan Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili ise konuşmasında, bu görüşmelerin devam edeceğini ancak Beyaz Saray'ın endişelerini aktarmada yetersiz olduğunu belirlediğini aktardı.

REFAH ENDİŞESİ

Yapılan incelemenin geçen hafta 1.800 adet 2.000 lb'lik bomba ve 1.700 adet 500 lb'lik bomba sevkiyatının duraklatılmasıyla sonuçlandığını duyuran yetkili, ayrıca Beyaz Saray'ın özellikle İsrail'in 2.000 lb'lik bombaları yoğun nüfuslu Refah'ta kullanacağından endişe duyduklarını aktardı.

Editör: Öznur Kaya