Genç Sağlık Sendikası ASM Grup Elemanları Komisyonu Başkanı Büşra Şahinler, ''sağlıkçı'' sıfatıyla çalışmak isteyen ASM Grup Elamanlarının taleplerini ve mağduriyetlerini tek tek açıkladı. Başkan Şahinler, ASM Grup Elemanlarının "sağlıkçı" sıfatıyla çalışmak istediğini belirterek kadro talebini yineledi.

"Asm Grup Elemanları kurumun en mağduru olmaya devam ediyor"

"Aile sağlığı merkezleri tanılamanın yapıldığı, kronik hastalıkların tespiti ve takibi açısından çok değerli sağlık hizmetlerini barındıran, temelde Sağlık Bakanlığına bağlı olan ancak işletmesi ve personel yönetimi sorumluluğu hekim arkadaşların omuzlarına yük haline gelen kurumlardır Kurum içerisinde mağduriyetine her geçen gün yenileri eklenen, bir çok sosyal haktan mahrum bırakılan ve her anlamda hekim arkadaşlara bağlı olan Asm Grup Elemanları ise kurumun en mağduru olmaya devam ediyor.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

ASM Grup Elemanları "Sağlıkçı" Sıfatıyla Çalışmak İstiyor

Olmayan iş güvenceleri, olmayan sağlıkçı sıfatları ve çok düşük olan maaşlarıyla tükenmek üzere her geçen gün işsiz kalan Asm Grup Elemanları kendisine uygun görülen bu sıfatı kabul etmiyor ve hakettiği şartlarda "sağlıkçı" sıfatıyla çalışmak istiyor, hekim arkadaşlarını işveren olarak değil, meslektaş olarak görmek isteyen Asm Grup Elemanları cari gider uygun düzeyde artırılmadı gerekçesiyle işten çıkarılmaya devam ediyor, herhangi bir sıfata sahip olmayan bu büyük sağlık ordusu işsiz kalma korkusuyla görev tanımı dışında işler yapmak zorunda kalıyor, süt izni, doğum izni gibi durumlarda ise yalnız kalan bu büyük sağlık ordusu , şiddet durumlarında ise beyaz kod verme yetkisine sahip değil.

"Talebimiz norm kadronun teslimidir"

Bu sistem yürütülebilirliğini kaybetmek üzere, hem hekim arkadaşlarımızı hem çalışanlarımızı mağdur eden bu sistem kamucu, eşitcil ve barışçıl bir sistemle değiştirilmeli ve hakettiği çalışma alanına sahip olmalı. Asm Grup Elemanları kurum içinde adalet ve eşitlik ilkesinin uygulandığı çalışma alanlarına sahip olmak için defalarca sağlık bakanımız Fahrettin Koca'ya seslendi ve ekledi 'Sayın Fahrettin Koca sizden koca bir müjde bekliyoruz' dedi. Talebimiz bu büyük sağlık ordusuna branş farkı gözetmeksizin, yarı zamanlı tam zamanlı ayrımı yapılmaksızın hakkettiği norm kadronun teslimidir. Yapılacak asgari düzeyde hiçbir iyileştirme Asm Grup Elemanlarının aldığı eğitimin karşılığı olmayacaktır. Gelin hep birlikte bu kurumları sağlık sistemine kazandıralım, buna Asm Grup Elemanlarına kadro vererek başlayalım. Kamucu, eşitcil , barışçıl bir çalışma alanı hayal olmasın."