AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulunurken gazetecilerin sorularını da yanıtladı.  Kabinenin ne zaman açıklanacağı ve yemin törenine kimlerin katılacağına ilişkin soruya Çelik, şu yanıtı verdi:

"Yüksek Seçim Kurulu (YSK) milletvekili seçiminin kesin sonuçlarını açıkladı. Fakat Cumhurbaşkanı Seçimi'nin kesin sonuçlarını açıklamadı. YSK'nin açıklamasını beklememiz gerekiyor. YSK o açıklamayı yaptıktan sonra yemin töreni ve kabine takvimi başlayacak. Bahsettiğiniz yemin töreninin yapıldığı akşam muhtemelen hem kabine açıklanmış olacak hem de bu bahsettiğiniz tören yapılacak. Tabii pek çok devlet başkanı gelmek istiyor ama şimdi daha net bir liste de yok, süreç devam ediyor. Tebrikat ile ilgili süreç devam ettiği için biraz da o tebrikat sırasında iradelerini beyan ediyorlar. Ama geniş bir katılımla da o törenin gerçekleşeceğini değerlendiriyoruz."

Bakan Tekin'den seçim açıklaması: Israrla sahip çıkıyoruz Bakan Tekin'den seçim açıklaması: Israrla sahip çıkıyoruz

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in isminin Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yer alacağı iddiasına ilişkin soru üzerine Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şimşek ile basına yansıyan ve yansımayan görüşmeler yaptığını belirtti. Çelik, Şimşek'in sürece katkı vermek istediğini, ancak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yer alacak isimlerin Erdoğan'ın takdirinde olduğunu söyledi. Erdoğan ile Şimşek görüşmesinin olumlu geçip geçmediğine yönelik soru üzerine Çelik, "Arkadaşlarımız Sayın Cumhurbaşkanı'mızla görüşürken bütün bu süreçlere, siyasi, ekonomik, dış politika süreçlerine katkı vermek için görüşüyorlar. Mehmet Bey, arkadaşımız, dostumuz, ilişkilerimiz müspet yani." ifadelerini kullandı.