Android işletim sisteminde bulunan mağaza uygulaması PlayStore’da kötü amaçlı yazılımların olduğu tespit edildi.  

Donanım Haber’in aktardığına göre tespit edilen uygulamaların içlerine yerleştirilmiş olan yazılımlarda büyük tehlike bulunuyor. McAfee isimli antivirüs şirketi tarafından tespit edilen bilgilere göre 60 uygulamada kötü amaçlı yazılım ortaya çıktı.

MİLYONLARCA KULLANICI TEHLİKE ALTINDA

Söz konusu uygulamaların indirilme oranları 100 milyonu geçmiş durumda. 100 milyondan fazla Android kullanıcısının büyük tehlike altında bulunduğu tahmin ediliyor.

Kullanıcıların GPS konumlarını, WiFi ve Bluetooth bağlantı geçmişlerini hakkında veri toplayan kötü amaçlı yazılım, GOM Player, Live Score, GOM Audio, Brick Breaker, Money Manager Expense & Budget gibi popüler uygulamaların içinde bulunuyor.  

McAfee'in açıkladığı bilgilere göre kullanıcılar Android 11 ve üstü bir iletim sistemine sahip olması halinde bu açıktan etkilenmiyor.

GOOGLE'DAN AÇIKLAMA

iPhone'larda yüksek riskli güvenlik açığı tespit edildi! Devre dışı bırakın iPhone'larda yüksek riskli güvenlik açığı tespit edildi! Devre dışı bırakın

Google'ın da konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Geliştiriciler ile iletişime geçildiği ve sorunların düzeltildiği" belirtilerek sorunu düzeltmeyen geliştiricilerin uygulamalarının da kaldırıldığı vurgulandı.