"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Rain and snow
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4592 %0.37
38,1983 %-0.2
3.521.429 %-1.221
3.438,13 0,27
İşçi Haber Antalya Sosyal medyada tıkladığı link, emeklinin hayatını kararttı!

Sosyal medyada tıkladığı link, emeklinin hayatını kararttı!

Antalya’da emekli maaşıyla geçinen Faruk Gülcemal, sosyal medyada karşılaştığı bir bağlantıya tıklayarak 600 bin TL kredi dolandırıcılığına uğradı. Telefonu kilitlenen Gülcemal, bankacılık uygulamasına giremediğini fark ettiğinde şok oldu.

Antalya'nın emekli maaşıyla geçinen sakinlerinden Faruk Gülcemal, sosyal medyada gezinirken bir bağlantıya tıklamak suretiyle, büyük bir dijital dolandırıcılıkla karşılaştı. Gülcemal'in telefonunun aniden kilitlenmesinin ardından, yaşadığı şok daha da büyüdü. 24 saat boyunca telefona ulaşamayan Gülcemal, teknik servise başvurduktan sonra mobil bankacılık uygulamasına girmeye çalışırken başka bir şokla karşılaştı: Banka hesabından 600 bin TL kredi çekilmişti!

Faruk Gülcemal, “Banka uygulamasına giremedim, şubeye gittim. Orada öğrendim ki adıma 600 bin TL kredi çekilmiş! Hayatım boyunca böyle bir para görmedim, ne yapacağımı bilmiyorum” diyerek yaşadığı mağduriyetin boyutlarını dile getirdi. Gülcemal, hukuki süreci başlatmış ve bu borcu, emekli maaşıyla ödeyemeyeceğini ifade etmişti.

Faruk Gülcemal’in avukatı Furkan Atmaca, mobil bankacılık dolandırıcılığının giderek yaygınlaştığını ve her geçen gün yeni mağdurların ortaya çıktığını belirtti. Atmaca, "Bu tür dolandırıcılıklar genellikle gece saatlerinde yapılıyor ve yalnızca 20-25 dakika içinde hesaplar boşaltılıp krediler çekiliyor" dedi. Ayrıca, bankaların güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu vurgulayan Atmaca, dolandırıcılık mağdurlarının savcılığa başvurarak hesaplarına bloke koydurmalarını ve tüketici mahkemesinde dava açarak bankaların da sorumluluk almasını sağlayabileceklerini ifade etti.

Dijital Dolandırıcılıkta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dijital dolandırıcılıkla ilgili önemli uyarılarda bulunan avukat Atmaca, telefonlara bilinmeyen uygulamalar yüklenmesinin büyük bir risk oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, iki faktörlü doğrulama gibi ek güvenlik önlemlerinin her kullanıcı tarafından mutlaka kullanılmasını önerdi. Atmaca, "Bir gecede tüm hayalleriniz yıkılabilir. Sosyal medyada gördüğünüz her linke tıklamayın!" diyerek dijital dolandırıcılıkla mücadele konusunda vatandaşları uyardı. Yetkililer, mobil bankacılık güvenliği konusunda daha sıkı tedbirler alınması gerektiğini belirtiyor. Ancak dolandırıcılar, her geçen gün yeni yöntemler geliştirmeye devam ediyor. Bu yüzden vatandaşların dijital ortamlarda çok daha dikkatli olması gerektiği ifade ediliyor.

Kaynak:DHA