TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında imzalanan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü ile 700 bin kamu işçisinin yeni ücretleri belli oldu. Protokol, enflasyon ve ücret zammının toplamından oluşan oranın yüzde 32,57 olarak uygulanmasını içeriyor.

Ancak uzun zamandır ek zam talep eden işçiler bu oranın yetersiz olduğunu belirtirken ek zam taleplerinin yanı sıra tayin hakkı, meslek kodu, skala gibi konularda da düzenleme talep ediyor. 

Kamu işçileri, mart ayında aldıkları zammın ürünlere ve hizmetlere yapılan zamlar karşısında daha çalışanın eline geçmeden eriyip gitmesi, değerinin çok üstünde olan ev kiraları, marketlerde her gün değişen fiyat etiketleri son 3 ayda 2 katına çıkan akaryakıt fiyatları sebebiyle, hayatlarının her alanında zorunlu olarak ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetlere ulaşmanın gün geçtikçe zorlaştığını belirtiyor. 

Settar Aslan kamu işçilerinin kadro, özlük hakkı ve ek zam taleplerinin sesi oldu! Settar Aslan kamu işçilerinin kadro, özlük hakkı ve ek zam taleplerinin sesi oldu!

700 bini aşkın kamu işçisi yaşadıkları mağduriyeti yetkililerin görmemesine de tepki gösteriyor. Sık sık sosyal medya uygulamalarında etkinlik düzenleyen kamu işçileri X'te (Twitter) de sık sık gündem oluyor. Haklarını almak için iş dışında da mesai harcayarak gündeme damga vuran kamu işçileri taleplerinde kararlı. 

X'te (Twitter) sohbet odaları düzenleyen kamu işçileri, siyasileri ve sendika yetkililerini konuk alarak yaşadıkları mağduriyetin duyulması adına çalışmalar yürütüyor. 

Bugün de sohbet odası düzenleyecek olan 4D Kamu İşçileri Platformu'nun konuğu Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu olacak. 

1 Şubat perşembe günü saat 21.00'da Hüseyin Kahraman'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlik YouTube ve Facebook üzerinden yayınlanacak. 

Resim