"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Askerin duası gündem oldu! MSB'dan açıklama geldi

Askerin duası gündem oldu! MSB'dan açıklama geldi

Bir teğmenin Milli Savunma Üniversitesi'nde kürsüde yaptığı dua tepkilere neden oldu. Olayın aslı için TSK ve MSB açıklama yaptı.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) kürsüsünde bir teğmenin dua etmesi gündem oldu. Milli Savunma Bakanlığı olayla ilgili, duâ törende yapılmadı dedi. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İlahiyat Fakültesi ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümü mezunlarını,  muvazzaf subaylar olarak eğitime aldı. Eğitimi bitirenler Din İşleri ve Moral Subayı olarak görevlendirildi.  Milli Savunma Üniversitesi bu adaylar için tören düzenledi.

Bir adayın kürsüde okuduğu dua tepkilere neden oldu. Teğmenin duası,

Yarabbi! seslenişiyle başayıp ardından besmele ve salavat takibi ile gerçekleşti. Salavattan sonra, “Yarabbi her başlayan bitiyor, her yeni eskiyor. İşte bizler de başlamış olduğumuz eğitim sürecini bugün nihayete erdirdik. Yarabbi almış olduğumuz bu eğitimi hakkımızda hayırlara vesile eyle.” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığından açıklama

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, teğmenin, kürsüde yapmış olduğu duanın görüntülerinin herhangi bir törene ait olmadığını belirtti. MSB iddiaları yalanladı.

Bakanlık Cumhuriyet gazetesine açıklamada bulundu, Teğmenin dua ettiği video görüntülerini kaydettikten sonra ailesine gönderdiğini, videonun da ailesi tarafından paylaşıldığını iddia etti.

Bunlara da göz atabilirsiniz!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *