Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bugün 42 gazeteci eşliğinde ziyaret ettiği bir bölgede önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, Ankara temsilcileri, köşe yazarları ve farklı medya çalışanlarıyla birlikte burayı gezip çalışmaları anlattı. Özellikle rezerv alanı üzerindeki tartışmalara yanıt verdi.

Bakan Özhaseki, yerleşim planı üzerinden açıklamalarda bulunarak, meskun mahal şartının kaldırılmasıyla evlerin rezerv alanı ilan edilebildiğini belirtti. Bazı sağlam veya az hasarlı ev sahiplerinin evlerinin yıkılacağını ve yerine yeni yapılar inşa edileceğini açıkladı. Bakan, az hasarlı veya hasarsız ev sahiplerinin endişelerine yönelik olarak, yerleşim alanı ilan edilen bölgelerde bu evlerin sayısının az olduğunu ve plandan vazgeçilemeyeceğini ifade etti. Ev sahiplerine en güzel yerlerden yeni evler verileceğini de belirtti.

Maliyet konusunda sorulan bir soruya ise Bakan Özhaseki, henüz maliyet çalışması yapılmadığını ancak vatandaşların yerleştikten sonra ödemelere başlayacaklarını ifade etti. Alınan bilgilere göre, vatandaşlara verilen evlerin yaklaşık 250 bin lira civarında olduğu ve taksitlerle ödeneceği belirtildi.

Bitlis'te yolcu otobüsü dereye düştü!  Yaralılar var Bitlis'te yolcu otobüsü dereye düştü! Yaralılar var

Özhaseki ayrıca, Hatay'ın Maraş'tan sonra en çok hasar gören yer olduğunu vurgulayarak, bölgede 10 bin 889 konutun teslim edildiğini ve altyapı çalışmaları için 14 milyar liralık kaynak sağlandığını açıkladı. Şu anda 1240 şantiyenin olduğunu ve 110 bin işçinin çalıştığını belirten Bakan, TOKİ'nin 60 bin inşaat yapabildiğini ancak hükümet olarak 200 bin evi teslim etmeyi hedeflediklerini söyledi. Hatay'da şartların zorlu olduğunu ancak hızlı hareket ettiklerini de ekledi. Bu rezerv alanı konusunda eleştirenleri de ziyaretlerine davet etti. Hatay'da neredeyse her yerde inşaat alanları ve konteynerler olduğunu ve hızla altyapı çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

(Kaynak: CNN Türk)

Editör: Dilara Adak