İçişleri Bakanı Yerlikaya 6 Şubat depremlerine ilişkin konuştu:

"Ağır yıkımlara neden olan bu depremlerde 53 bin 537 canımızı yitirdik, 107 bin 213 vatandaşımız da yaralandı" 

Murat Kurum'un İşte 6 Şubat geliyor... 130 bin canımız gitmiş” sözleri gündem olmuştu. Kurum ise sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek "Cumhuriyet tarihindeki depremlerde toplam 130 bin kişi hayatını kaybetti” demişti. Bakan Yerlikaya ise son noktayı koydu.

Sivas'ta ATV'nin devrilmesi sonucu sürücü hayatını kaybetti Sivas'ta ATV'nin devrilmesi sonucu sürücü hayatını kaybetti

Yerlikaya, 14 milyar 453 milyon lira destek ödemesi yapıldığını açıklayarak “Toplamda 106 milyar 728 milyon lira kaynak deprem bölgemize aktarıldı” ifadelerini kullandı. 

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Bakan Yerlikaya konuşmasına şu ifadelerle başladı:

"Depremin daha ilk anında yoğunlaştığımız iki alan vardı. Biri arama kurtarma faaliyetleri diğeri ise geçici barınma hizmetleri. Depremler sonrasında maalesef 38 bin 901 bina yıkılmıştır. Bu binaların tamamında arama, içinde yaşam olduğu belirlenen 26 bin binada arama ve kurtarma faaliyeti yürütüldü. Bölgede müdahale çalışmaları kapsamında 11 bin 488'i uluslararası, 35 bin 250'si arama kurtarma, 142 bini güvenlik personeli olmak üzere toplam 650 bin personel görev yaptı. Ayrıca yürütülen bu çalışmalarda 20 bin araç ve iş makinesi görevlendirildi"

"SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ TESLİM EDECEĞİZ"

Yerlikaya "Depremzede kardeşlerimiz atayurtlarına sahip çıktılar. Şehirlerini yeniden inşa etmek için canla başla çalıştılar. Depremzede vatandaşlarımıza söz verildiği gibi konutlarını teslim edeceğiz" dedi. 

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Hatay'da 41 bin deprem konutunun, 5 bin köy evinin kura çekim ve teslim törenin yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla yapılacağını bildirdi.

Editör: Gizem Külcü