"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2389 %0.06
37,0507 %0.07
2.315.638 %0.45
3.019,66 0,91
Ara
İşçi Haber Bilim Apple'dan yapay zeka çalışması: Bir ilk olma özelliği taşıyacak!

Apple'dan yapay zeka çalışması: Bir ilk olma özelliği taşıyacak!

Son günlerde Avrupa Birliği tarafından hakkında açılan soruşturma ile gündeme gelen Apple, bu kez yapay zeka çalışmaları ile konuşuluyor. Söz konusu iddiaya göre Apple, ilk ev ürünü olma özelliği taşıyacak yapay zeka özelliklerine sahip bir ev robotu geliştiriyor.

Bir süredir konuşulan ve hakkında iddiaların ortaya atıldığı Apple'ın yeni çalışmasına ilişkin çarpıcı detaylara ulaşıldı. 

Edinilen biilgilere göre, şirket tarafından masanın üzerinde kullanılabilecek ve kişisel bir ev robotu olabilecek ürünün üzerinde araştırmalar ve geliştirmeler yapıldığı öğrenildi.

Apple'ın donanım mühendisliği bölümü ile John Giannandrea tarafından yönetilen yapay zeka ve makine öğrenimi grubu bünyesinde yürütülen robotik çalışmalar, elektrikli araba projesinin iptal edilmesi sonrası büyük bir atılım olarak değerlendiriliyor. 

İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYACAK

Kaynaklardan öğrenilenlere göre Apple, proje üzerinde çalışan ekiplerini genişletmeyi amaçlıyor. Bu bilgiye ilişkin kaynak ise, Apple'ın web sitesinde robotikle ilgili görevler için ilan verilmesi gösteriliyor.

Öte yandan üzerinde çalışma gerçekleştirilen robotun, Apple Intelligence yapay zekâ özelliklerine sahip ilk ev ürünü olma özelliği taşıyacağı belirtildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *