"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Bilim Bakan Kacır'dan "Milli Teknoloji Atölyesi" müjdesi: Başvurular nereden yapılacak?

Bakan Kacır'dan "Milli Teknoloji Atölyesi" müjdesi: Başvurular nereden yapılacak?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Kuracağımız atölyelerde gençlerimize hayallerindeki projeleri hayata geçirme, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanma imkanı sunuyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Milli Teknoloji Atölyeleri"ne dair detayları paylaştı.

Atölyelerin gençlere sağlayacağı faydalara vurgu yapan Kacır, şu şekilde değerlendirdi:

"Gençlerimize müjde, Milli Teknoloji Atölyeleri geliyor. Üniversitelerimizde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kuracağımız atölyelerde, gençlerimize hayallerindeki projeleri gerçeğe dönüştürme ve ulusal ile uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanma fırsatı sunuyoruz."

NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI YETİŞTİRİLECEK

Bakanlıktan yapılan açıklamada, atölyelere ilişkin ayrıntılar da paylaşıldı.

Türkiye'nin "Milli Teknoloji Hamlesi" hedefleri doğrultusunda, öğrencilerin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirmelerine olanak sağlayacak şekilde 81 ilde "Milli Teknoloji Atölyeleri" kurulacağı bildirildi. Bu atölyelerde, milli teknolojileri üretecek ve geliştirecek gençlere destek verilecek ve sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlanacak.

Açıklamada, üniversite ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde Milli Teknoloji Atölyeleri kurulacağı ve bu atölyelerde, bilim ve teknoloji yarışmalarına katılacak ekiplerin ihtiyaç duyduğu makine, teçhizat ve sarf malzeme desteği alacağı belirtildi. İki farklı destek programı sunulacak: Atölye Kurulum Projesi, en az 200 metrekarelik alan gerektiren atölyelerin kurulumunu desteklerken, Sürdürülebilirlik ve Kapasite Artırımı Projesi, en az 200 metrekarelik ve en az 6 ay süresince faaliyet göstermiş atölyelerin sürdürülebilirliğini ve kapasitesini artırmaya yönelik projeleri kapsayacak.

BAŞVURULAR TÜBİTAK ÜZERİNDEN YAPILACAK

Açıklamada, proje kapsamında atölye demirbaş ve sarf malzemelerinin temin edilmesi, yarışma süreçlerinin desteklenmesi, başvuru dosyalarının değerlendirilmesi, alan uzmanları ile takımların buluşturulması, sanayi işbirliklerinin kurulması, yarışmalara teşvik edici tanıtım ve etkinliklerin desteklenmesi, eğitim programlarının düzenlenmesi, proje hazırlama konusunda danışmanlık verilmesi, bilgilendirme, farkındalık ve iletişim kampanyalarının yürütülmesi gibi konuların planlandığı ifade edildi.

Projeyle üniversite-sanayi işbirliklerinin de hedeflendiği vurgulanarak, başvuruların TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi üzerinden çevrim içi olarak yapılacağı kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *