"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5197 %0.16
36,4538 %0.26
3.349.752 %3.915
2.962,08 0,92
Ara
İşçi Haber Bilim Dinozor yumurtasına benzeyen gizemli torbanın sırrı çözüldü: Bilim insanları şaşkın!

Dinozor yumurtasına benzeyen gizemli torbanın sırrı çözüldü: Bilim insanları şaşkın!

Hollanda’nın Utrecht kentindeki bir kanalda, dinozor yumurtasına benzediği belirtilen tuhaf, turuncu bir "torba" keşfedildi. Gizemli torba, halk arasında merak uyandırdı ve çeşitli teoriler ortaya atıldı.

Hollanda’nın Utrecht kentindeki bir kanalda, dinozor yumurtasına benzediği belirtilen tuhaf, turuncu bir "torba" keşfedildi. Bilim insanları bu ilginç keşfin, küçük hermafrodit canlıların oluşturduğu Bryozoan kolonisi olduğunu belirtti. Ancak koloninin, neden Hollanda'daki kanalda ortaya çıktığı ve buraya nasıl geldiği hâlâ gizemini koruyor.

Hollanda’da İlk Kez Ortaya Çıktı

Yerel ekolojist Anne Nijs, Hollanda’da bu türün daha önce görülmediğini ifade ederek, bu keşfi “çok özel bir hikâye” olarak nitelendirdi. Nijs, “Bu koloniler farklı hayvanların bir araya gelerek büyük bir torba oluşturmasıyla ortaya çıkar. Farklı koloniler birbirine bağlanarak daha da büyüyebilir, hatta çapları 2 metreyi aşabilir” dedi.

Gönüllüler tarafından kanaldaki yüzen bir adaya tutunmuş halde bulunan bu sümüksü torba, bölgede şaşkınlık yarattı. Bilim insanları, bazı kolonilerin 7 metreye kadar büyüyebileceğini ve farklı yüzeylere tutunarak gelişim gösterdiğini belirtti.

magnificent bryozoan (Pectinatella magnifica) - Species Profile

"Uzaylı Kapsülü" teorisi

Estetik olarak rahatsız edici görünen bu kolonilerin zararsız olduğunu belirten uzmanlar, aynı türün geçtiğimiz ilkbaharda Oklahoma'da da görüldüğünü hatırlattı. Bu türün ortaya çıkması, sosyal medyada "uzaylı yumurta kapsülleri" gibi komplo teorilerinin yayılmasına neden olmuştu.

Koloninin kökeni ise Amerika Birleşik Devletleri’nin Doğu Yakası'na dayanıyor. Bryozoanlar, 1883'te Almanya'da tespit ediliyor ve 1990'lardan itibaren Batı Avrupa’da hızla yayılıyor.

Kendini Kopyalayabiliyor

Bryozoan kolonileri, hem dişi hem de erkek organlara sahip olan zooidlerden oluşuyor ve kendilerini klonlayarak çoğalabiliyorlar. Dünyada yaklaşık 6 bin türü kaydedilen bu canlılar, su yüzeylerine tutunarak büyümeye devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *