"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Bilim Elon Musk, Mars hayalini gerçekleştiriyor! Starship roketi ne zaman fırlatılacak?

Elon Musk, Mars hayalini gerçekleştiriyor! Starship roketi ne zaman fırlatılacak?

Elon Musk uzun zamandır hayalini kurduğu Mars yolculuğunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Musk'ın amacı Mars'ta kendine yetebilecek bir şehir kurmak ve Mars'ı kolonileştirmek. Peki bu nasıl mümkün?

Elon Musk, uzun zamandır hayalini kurduğu Mars yolculuğunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Musk, şirketi olan Space X'in iki yıl içinde Mars'a yaklaşık beş mürettebatsız Starship roketi fırlatmayı planladığını duyurdu.

İlk insansız uçuşların amacı Starship'in kızıl gezegene sağlam bir şekilde inip inemeyeceğini test etmek. Bu inişler başarılı olursa da ilk mürettebatlı görevler 4 yıl içinde mümkün olacak.

DİNAZORLARIN BAŞINA GELEN FELAKET BİZİM DE BAŞIMIZA GELEBİLİR Mİ?

Ama Musk'ın asıl amacı bambaşka. Ona göre bu yeterli değil, o aslında Mars'ta kendine yetebilecek bir şehir kurmak istiyor. Space X'i 20 yılı aşkınzamandır Mars'a ulaşma hedefiyle yöneten Musk, Mars'ı kolonileştirmek istiyor. Bunun için de yaklaşık 20 yıllık bir süre öngörüyor. Ayrıca 20 yıl içinde Mars'ta 1 milyon insanın yaşayacağını da iddia ediyor. 

Peki, Elon Musk Mars konusunda neden bu kadar hevesli ve ısrarcı? Ona göre dinazorların başına gelen felaket bizim başımıza da gelebilir. Bu yüzden Mars'a yerleşirsek Dünya'da bir felaket olsa bile insanlık yok olmayacak.

İnsanlığı çok gezegenli bir tür haline getirmeyi amaçlayan Musk'a göre Starship modern Nuh'un gemisi. Çünkü Elon Musk, dünyanın yaşanamaz hale gelme olasılığını olduğunu düşünüyor ve bundan da tüm insanlığı Starship'in kurtaracağını söylüyor.

Elon Musk Mars Hayalini Gerceklestiriyor Starship Roketi Ne Zaman Firlatilacak

YEDEK GEZEGEN İŞLEVİ GÖRMESİNİ İSTİYOR

Musk, Mars'ta sürdürülebilir bir yaşam alanı oluşturmayı planlıyor. Bu, enerji üretimi (örneğin güneş enerjisi), su kaynaklarının yönetimi ve gıda üretimi gibi alanları kapsıyor. Mars'ta tarım yapılabilir mi, sorusunu yanıtlamak için çeşitli araştırmalar ve deneyler gerekiyor.

Musk, zamanla Mars'ta bir koloni kurulmasını öngörüyor. Bu koloninin, Dünya dışındaki insan yaşamı için bir "yedek gezegen" işlevi görmesini istiyor. Bu durum, potansiyel doğal afetler veya diğer küresel tehditlerden kaynaklanan riskleri azaltabilir.

MUSK'A GÖRE İNSANLIK İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Musk, Mars görevlerinin finansmanı için çeşitli stratejiler geliştiriyor. Uzay turizmi, Mars'a yapılan ticari seferler ve yer altı kaynaklarının keşfi gibi alanlar bu stratejilerin bir parçası olabilir.

Musk, Mars'a insan göndermenin sadece bir keşif değil, aynı zamanda insanlığın evrimsel bir adımı olduğunu savunuyor. Uzayda var olmanın, insanlığın geleceği için hayati önem taşıdığına inanıyor.

Elon Musk Starship Mars

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *