"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Bilim Ergenekondan hapis yatmıştı: Prof. Dr. Mehmet Haberal'a dünyanın en seçkin bilim insanı ödülü!

Ergenekondan hapis yatmıştı: Prof. Dr. Mehmet Haberal'a dünyanın en seçkin bilim insanı ödülü!

Dünyanın en prestijli bilim ödüllerinden biri olan Medawar Ödülü, tarihindeki ilk Türk bilim insanı olarak Prof. Dr. Mehmet Haberal’a verildi. Geçmişte FETÖ’nün Ergenekon kumpası çerçevesinde cezaevine giren ünlü doktor, şimdi yeni bir başarıyla gündeme geldi.

Medawar Ödülü, dünya çapında tanınan en saygın bilim ödüllerinden biri olarak, ilk kez bir Türk bilim insanına, Prof. Dr. Mehmet Haberal’a takdim edildi. Daha önce FETÖ’nün Ergenekon kumpası nedeniyle hapse giren bu ünlü doktor, şimdi büyük bir başarıyla yeniden dikkatleri üzerine çekti.

MEHMET HABERAL ÖDÜLÜ ALAN İLK TÜRK BİLİM İNSANI

İstanbul’da düzenlenen törenle ödülünü alan Prof. Dr. Haberal, dünya organ nakli alanında tanınan bir öncü olarak uluslararası bir kongreye ev sahipliği yaptı. Bu önemli etkinlikte, farklı ülkelerden gelen bilim insanları yer alırken, Haberal, Medawar Ödülü'nün sahibi olarak Türk bilim camiasında büyük bir gurur kaynağı oldu. 

Daha önce Rusya Transplantasyon Derneği tarafından Demikhov Madalyası ile onurlandırılan Haberal, alanındaki katkılarıyla uluslararası arenada da adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *