"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5469 %0.24
36,4873 %0.35
3.378.533 %4.543
2.964,36 0,99
Ara
İşçi Haber Bilim ERP nedir? ERP ne işe yarar?

ERP nedir? ERP ne işe yarar?

ERP, şirketlerin optimum performans için temel iş süreçlerini otomatikleştirmesini, yönetmesini ve kaynak kullanımını optimal hale getirmesini sağlar.

ERP, kurumsal kaynak planlaması kelimelerinin İngilizce kısaltmasıdır. Şirketlerin optimum performans için temel iş süreçlerini otomatikleştirmesini, yönetmesini ve kaynak kullanımını optimal hale getirmesini sağlar. ERP yazılımları bir işletmenin iş süreçleri arasındaki veri akışını koordine ederek merkezi hale getirir. Böylece farklı departmanlar da aynı bilgilere ulaşabilir, tek bir havuzda işlemlerini gerçekleştirebilir. ERP sistemleri işletmelerin insan kaynaklarını, tedarik zincirini, üretim operasyonlarını, raporlama süreçlerini; kısacası bütün departmanlarını tek bir yerden yönetmesine olanak tanır. Ayrıca ERP yazılımlarında farklı modüller bulunur ve bu sayede işletmeler ihtiyaç duydukları sisteme sahip olabilir.

ERP, iş süreçlerinin otomatik hale getirilmesine yardımcı olduğu için verimliliği artırır. Veri entegrasyonu sayesinde manuel işlemlerin azaltılmasını destekler. Böylece çalışanların daha önemli işlemlere zaman ayırmasını sağlar. Ayrıca bütün bilgilerin tek bir sistemden entegre bir şekilde çalışması sayesinde maliyet tasarrufu da elde edilmesine olanak tanır. ERP, farklı sistemlerin bir araya getirilmesini sağlar ve böylece işletmelerin daha etkili bir şekilde çalışmasının önünü açar. Her departmanın kendi sistemi bulunur ve tek bir arayüz sayesinde herkes ihtiyaç duyduğu bilgilere rahatlıkla ulaşabilir.

ERP SİSTEMLERİNİN AVANTAJLARI 

ERP sistemleri işletmelerin süreçleri daha verimli hale getirmelerine yardımcı olur. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek ERP sistemlerinin sunduğu avantajlar hakkında fikir edinebilirsiniz.

●      ERP sistemleri ilk olarak departmanların ihtiyaç duyabileceği bilgileri tek bir merkezi alanda toplamasıyla öne çıkar. Böylece süreçlerin entegre bir biçimde yürütülmesini mümkün hale getirir.

●      ERP sistemleri sayesinde stok yönetimini etkili bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Stok seviyelerini gerçek zamanlı olarak takip edebilir, stok yönetimini doğru bir biçimde yapabilirsiniz. Ayrıca ERP sistemleri stok seviyesi belirli bir seviyenin altına düşünce kolayca sipariş vermenize olanak tanır.

●      Sistemler sayesinde bütün kaynaklarınızı verimli bir biçimde yönetebilirsiniz. Malzeme, işçi, teknoloji, makine ya da finansal kaynaklarınızı rahatlıkla yönetebilirsiniz.

ERP sistemleri sayesinde sistemlerinizi optimize edebilir, departmanlarınızı birbirine entegre edebilir ve süreçleri daha verimli bir biçimde yönetebilirsiniz.

ERP SİSTEMLERİNİN İŞLETMELERE SAĞLADIĞI FAYDALAR 

ERP sistemleri işletmelere pek çok açıdan fayda sağlar. Sistemlerin bazı faydaları şu şekildedir:

●      Üretim modülü sayesinde üretim süreçlerini planlayabilir, kontrol edebilir ve zorlanmadan yönetebilirsiniz.

●      Satış modülü, müşteri ilişkilerini yönetme, satış performansını artırma ve hedefe yönelik kararlar alma noktasında işletmelere pek çok avantaj sağlar.

●      ERP sistemleri manuel veri girişini ortadan kaldırarak zaman ve maliyetten tasarruf etmenize imkân tanır.

ERP sistemleri sunduğu özelliklerle işletmelere birçok noktada fırsatlar sunar. ERP programları ile bütün bu avantajlardan ve daha fazlasından yararlanabilir, işletmenizi verimli hale getirebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *