"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2520 %0.09
37,1247 %0.28
2.307.956 %-1.538
3.013,35 0,70
Ara
İşçi Haber Bilim iPhone'u olanlar dikkat! Dolandırıcılar yeni yöntem geliştirdi

iPhone'u olanlar dikkat! Dolandırıcılar yeni yöntem geliştirdi

Günümüzün popüler markalarından iPhone, bu kez dolandırıcılar tarafından hedef alındı. Yeni yöntem geliştiren dolandırıcılar, bu yolla iPhone kullanıcılarının kimlik bilgilerine erişim sağlamayı hedefliyor.

Dolandırıcılar bu kez hedeflerine iPhone kullanıcılarını koydu. Yeni yöntem geliştiren dolandırıcılar, iCloud'a giriş yapma talebinde bulunan Apple servisleri gibi davranarak kullanıcılara SMS saldırılarında bulunuyor.  

Güvenlik yazılımı şirketi Symantec yaptığı açıklamada dolandırıcılar tarafından geliştirilen bu yeni yöntem ile kullanıcıların kimlik bilgilerine erişim sağlanmaya çalışıldığını bildirdi.

CAPTCHA SORGULAMASININ TAMAMLANMASI İSTENİYOR

Yeni yöntemde gönderilen SMS ile iCloud hesaplarında oturum açma talebinde bulunuluyor. Bağlantının tıklanması sonrası ise kullanıcı sahte sayfaya yönlendirilerek CAPTCHA sorgulamasını tamamlaması isteniyor. 

Yapılan açıklamada dikkat edilmesi gereken noktanın Apple'ın bu tarz bir doğrulama talep etmeyeceği belirtilerek bu doğrultuda da gelen SMS'lere karşılık verilmemesi gerektiği duyuruldu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *