"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Bilim TEKNOFEST Adana' nın üçüncü gün etkinlikleri başladı

TEKNOFEST Adana' nın üçüncü gün etkinlikleri başladı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen TEKNOFEST, Adana Havalimanı’nda üçüncü gün etkinliklerine başladı.

Festivalin üçüncü gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlikler arasında akrobasi gösterileri, ileri teknoloji simülasyonları, bilim atölyeleri ve sergiler yer alacağı bildirildi. Ziyaretçiler, hava gösterileri kapsamında SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar ve atak helikopterlerinin performansını izleyebilecekler.

TEKNOLOJİ YARIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bu yıl toplamda 790 bin takım ve 1 milyon 650 binden fazla kişinin başvurduğu teknoloji yarışmalarında dereceye girenler, TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi’nde yarışacak. Festivalde ayrıca Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması, E-Ticaret Hackathonu, TEKNOFEST Drone Şampiyonası, World Drone Cup Yarışmaları ve Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) gibi etkinlikler de düzenlenecek.

DİJİTAL DENEYİM ALANLARI

TEKNOFEST 2024, katılımcılara “Köklerden Geleceğe: TEKNOFEST Dijital Evren” deneyim alanı sunarak, Anadolu'dan çıkan bilim insanlarının izinde bir dijital yolculuğa çıkarıyor. Ayrıca, “Zaferin İzinde: Çanakkale Dijital Deneyim Alanı” ile katılımcılar, Mehmetçiğin Çanakkale cephesindeki mücadelesini simülasyonla yaşayabilecek. "TEKNOFEST ZAMAN TÜNELİ" ise organizasyonun tarihine ışık tutacak.

ÇOCUKLARA YÖNELİK ETKİNLİKLER

Festivalin çocuk sahnesinde çeşitli etkinlikler yer alıyor. “Bilim Gösterisi”, “Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa”, “HÜRKUŞ-GÖKBEY Müzikali”, "Keşif Kampüsü Mezuniyet Töreni", "Sahne Senin Çocuk", "Tiyatro Gösterisi" ve "Belgesel Gösterimi" gibi programlar ile çocuklar eğlenceli bir gün geçirecek.

GÜN BOYUNCA DENEYİMLER

Katılımcılar, festival boyunca "Güneş Gözlemi", "Planetaryum", "Uzay Temalı Çocuk Parkı", "Simülasyon Deneyim Alanları", "Kara ve Hava Araçları Sergisi", "Hareketli Kara Araçları Sergisi", "Sıcak Hava Balonu", "Bigg Çadırı", "Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu Çadırı" ve "Pedallı Uçuş Etkinliği" gibi çeşitli deneyimleri yaşayabilir.

KAYIT VE BİLGİLER

Festival heyecanına katılmak isteyen ziyaretçiler, kayıtlarını TEKNOFEST internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirler. TEKNOFEST, katılımcılara teknoloji ve bilimle dolu bir deneyim sunmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *