"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Bilim Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı'ya İsveç'ten büyük onur

Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı'ya İsveç'ten büyük onur

İsveç Astronomi Gençlik Derneği, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'ya uzaydaki olağanüstü başarıları nedeniyle altın madalya ile ödül verdi.

Gezeravcı, Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğunu gerçekleştirdiği Axiom Mission 3 (Ax-3) ekibinin bir parçası olarak Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gitti. Ax-3 ekibi, İsveç’in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir panelde gençlerle buluştu.

Panel sırasında gençlerin sorularını yanıtlayan Gezeravcı, İsveç Astronomi Gençlik Derneği tarafından kendisine takdim edilen altın madalyanın, uzaydaki görevlerinin İsveç gençliği için taşıdığı anlamı ve katkıyı vurgulayan bir ödül olduğunu belirtti.

Gezeravcı, İsveç'te birkaç gün daha çeşitli etkinliklerde bulunacağını ifade ederken, “Şubat ayında tamamladığımız ülkemizin ilk uzay misyonundan sonra ülkemize döndük ve yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ettik. Görevimizin hikayesini, gelecek nesillere ilham verecek şekilde anlatmak için çeşitli üniversiteler ve halkla buluşma fırsatlarını değerlendirdik. Ax-3 görevimizden sonra ilk buluşmamızı Türkiye'de yapmıştık, ikinci buluşmamız ise İsveç’te gerçekleşti,” şeklinde konuştu.

İsveç'te birkaç gün daha programlara katılacağını aktaran Gezeravcı, şu sözleri kullandı:

"Ülkemizin ilk uzay misyonunu şubat ayında tamamlamamızın ardından ülkemize dönüşle birlikte yoğun çalışmalar yaptık. Çeşitli üniversitelimizde, halkımızla bulaşabileceğimiz her fırsatta, görevimizin icrasını gelecek nesillere ilham verecek şekilde bütün hikayesini anlatmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Ax-3 görevini icra ettiğimiz astronotlarımız birlikte, 2 ve 5 Haziran tarihleri arasında, ilk buluşmamızı Türkiye'de gerçekleştirmiştik. İkinci buluşmayı da İsveç'te gerçekleştiriyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *