"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2465 %0.06
37,0458 %0.02
2.303.812 %-0.51
3.023,40 1,04
Ara
İşçi Haber Bilim Türkiye'nin ilk uzay aracı 2026'da Ay'a çıkacak

Türkiye'nin ilk uzay aracı 2026'da Ay'a çıkacak

Türkiye'de üretilen uzay aracı, 2026 yılında Ay'a çıkacak. Yapılacak çalışma ile ilk defa uzay tecrübesi elde edilmesi planlanıyor.

Türkiye'de üretilen uzay aracı, ilk defa 2026 yılında  Ay'a çıkacak, Yapılacak çalışma ile ilk defa uzay tecrübesi kazanılması planlanıyor.

Türkiye'nin Milli Uzay Programı kapsamında başlattığı Ay Araştırma Programı ile geliştirilen ilk uzay aracında bütün süreçlerin 2026'da tamamlanması ve aracın uzaya fırlatılması hedefleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve Kurum çalışmaları ile ülkedeki kuruluşların katkılarıyla hazırlanan Milli Uzay Programı kapsamında Türkiye'nin 10 yıllık refah ve kalkınma pilanı çalışması yapılması planlanıyor.

Proje, halihazırda Milli Uzay Programı kapsamındaki Ay Araştırma Programı altında yürütülüyor. Bununla birlikte Türkiye'deki endüstri ve akademiden birçok paydaşın direkt girdisi bulunuyor. Bu sebeple ülkenin uzay ekosisteminin güçlendirilmesine de katkı sağlanacak. Bir başka katkı ise uzay aracı üzerinde bulunan yerli ve uluslararası ortaklar tarafından geliştirilen bilimsel görev yüklerinin toplayacağı veriler üzerinden elde edilecek bilgiyle uzay bilimleri konusunda Türkiye'nin yetkinliği ve uluslararası işbirliğinin seviyesi artırılacak.

Ülke için "Derin Uzay"a açılacak kapı ile Türkiye'nin milli hasıla geliri artacakç Bu projeyle gençlerin uzay bilimi ve teknolojilerine ilgisi güçlendirilecek.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *