"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2408 %0.05
37,0400 %0.03
2.304.002 %0.033
3.014,78 0,75
Ara
İşçi Haber Bilim Yapay zeka teknolojisi insanları korkutuyor

Yapay zeka teknolojisi insanları korkutuyor

Gelişen teknoloji ile artık her şeyin yapay zeka ile çözülmesi insanlık adına teşkil ederken Avrupa ülkeleri yatırımlarını sürdürüyor.

Gelişen teknoloji ile artık her şeyin yapay zeka ile çözülmesi insanlık adına teşkil ederken Avrupa ülkeleri yatırımlarını sürdürüyor.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, yapay zekanın kimyasal ve biyolojik silah yapımına zemin hazırladığını açıkladı.

Birleşik Krallık'ın normal bir bilgisayardan binlerce kat daha hızlı bir süper bilgisayara yaklaşık 1 milyar sterlinlik yatırım yaptığını duyurdu.

Rishi Sunak, İngiltere'de dünyanın ilk yapay zeka güvenlik enstitüsünü kuracağına dair yaptığı açıklamalarda, ''Dünyanın yapay zeka güvenliği konusundaki bilgisini geliştirecek ve yeni yapay zeka türlerini dikkatle inceleyecek, değerlendirecek ve test edecek, böylece her yeni modelin neler yapabileceğini anlayacak, önyargı ve yanlış bilgilendirme gibi sosyal zararlardan en uç risklere kadar tüm riskleri araştıracağız.

Yapay zeka sayesinde kimyasal ya da biyolojik silahların yapımı kolaylaşabilir. Terörist gruplar yapay zekayı korku yaymak ve daha büyük ölçekte kargaşa yaratmak için kullanabilir.

Suçlular yapay zekayı siber saldırılar, dezenformasyon, dolandırıcılık ve hatta çocukların cinsel istismarı için kullanabilir.

Ve en olası olmayan ama en uç durumlarda, bazen 'süper zeka' olarak adlandırılan türden bir yapay zeka aracılığıyla insanlığın yapay zeka üzerindeki kontrolünü tamamen kaybetme riski bile vardır" dedi.​

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *