"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2527 %0.1
37,1214 %0.27
2.302.992 %-1.555
3.016,34 0,80
Ara
İşçi Haber Bolu Bolu’da orman yangını felaketi: 100 hektarlık alan yandı

Bolu’da orman yangını felaketi: 100 hektarlık alan yandı

Bolu’da çıkan orman yangınına ilişkin bilgi veren Vali Erkan Kılıç, 100 hektarlık alanın yandığını, havadan 6 helikopterin söndürme çalışmalarına destek verdiğini söyledi.

Bolu'nun Göynük ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle oluşan yoğun duman, Eskişehir'de gökyüzünü kapladı.

Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda çıkan ve söndürme çalışmaları sürdürülen yangının neden olduğu duman, Eskişehir kent merkezine ulaştı.

Geniş çaptaki duman tabakası, şehrin birçok noktasından görüldü. Duman nedeniyle gökyüzünün bir kısmında karartı oluştu.

Öte yandan, yangın söndürme çalışmalarında kullanılabilecek hava araçları için Eskişehir'de lojistik destek ve yakıt ikmali konusunda hazırlık yapıldığı öğrenildi.

"YAKIN YERLER TAHLİYE EDİLİYOR"

Karadan ve havadan yangına müdahale sürerken bölgeye gelen Bolu Valisi Erkan Kılıç, "12.30 sıralarında Göynük ilçesi Bekirfakılar Köyü’nde orman yangını başladı. Çıkış sebebini henüz bilmiyoruz. Yangını söndürmek için ekiplerimiz seferber halinde. Hava desteği istedik. Şu an 6 helikopter Sünnet Gölü’nden su alarak yangına müdahale ediyor. Dozer ve diğer iş makineleri bölgede. Yakın yerler tahliye ediliyor. Can anlamında bir kaybımız yok. En kısa sürede yangını söndürmeye hedefliyoruz. 2 mahalle, 1 köy merkezi tedbir amacıyla boşaltıldı. Bölgeyi takip ediyoruz. Rüzgar zorluk çıkartıyor. Şu ana kadar 100 hektarlık alan yandı, bu miktar artabilir. Uçakta istedik" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *