"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Çanakkale Çanakkale'de orman yangını: 5 dönüm ormanlık alan hasar aldı

Çanakkale'de orman yangını: 5 dönüm ormanlık alan hasar aldı

Çanakkale Gökçalı Köyü'nde tarım alanında başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Çok sayıda ekibin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Merkeze bağlı Çıplak ile Gökçalı köyleri arasındaki tarım arazisinde henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler, Çanakkale-İzmir kara yolunu geçerek Gökçalı yakınındaki tarım arazileri ve ormanlık alana sıçradı.

Durumun ihbar edilmesi üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi. Karadan ve havadan müdahale başlatan ekiplere destek olan köylüler tankerlerle su taşıdı.

Fotoğraf: AA

Karadan 44 araç ve 24 arazöz, havadan 6 uçak ve 2 helikopterle çalışma yürüten ve yaklaşık 200 personelden oluşan ekipler, alevleri söndürdü.

Soğutma çalışmasının devam ettiği bölgede 11 hektar ziraat arazisi ile 5 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğü belirlendi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, yangının ekiplerin çalışması sonucunda kısa sürede söndürüldüğünü söyledi.

Aktaş, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bugünlerde vatandaşları ormanlık alanlarda ve tarım arazilerinde yangınlara karşı daha dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *