Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Teslim Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle:

Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlama ile ilgili açıklama Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlama ile ilgili açıklama

"Adıyaman'a savunma sanayi şirketlerimizin ortaklığıyla, TUSAŞ koordinasyonunda laboratuvar, test altyapısı, kablo, konnektör, kablaj üretim tesisi kuruyoruz. İnşası süren 32 bin konutumuzu yıl sonuna kadar peyderpey teslim edeceğiz. Önümüzdeki sene tüm hak sahiplerini ev ve iş yerlerine kavuşturmayı hedefliyoruz"

"Adıyaman'da 39 bini konut, 3 bin 400'ü işyeri ve 3 bine yakını ahır toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi. Bugün 2 bin 798 konutumuzun teslimini yapıyoruz. Adıyaman'a savunma sanayi şirketlerimizin ortaklığıyla, TUSAŞ koordinasyonunda laboratuvar, test altyapısı, kablo, konnektör, kablaj üretim tesisi kuruyoruz"

ANAHTARLAR TESLİM EDİLDİ

"Hedefimiz 2 ayda deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini yapmaktır. Ardından her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleriyle buluşturacağız. (Aile ve Gençlik Fonu) Önümüzdeki haftalarda başvuruları başlayacak çalışmanın önceliği, deprem bölgesi şehirlerimizdeki kadınlarımız ve gençlerimiz olacak. Milletimiz, Mayıs seçimlerinin ardından 6'lı ittifakın düştüğü duruma bakıp ülke iyi ki bunların eline kalmadı diye hamd ediyor" ifadelerinde bulunan Erdoğan, hak sahibi depremzedelere evlerinin anahtarlarını teslim etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı