14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çok az bir süre kalmışken, adaylardan peş peşe vaatler gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu milyonlarca kişiyi ilgilendiren ortak bir vaatte bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaya göre, kamuya personel alımlarının KPSS ile yapılacağı ve işe girişlerde mülakatın artık kaldırılacağı bildirildi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamasında,  “Kamuya işe alımlarda mülakatı kaldıracağız. Alımları sınavdaki başarı sıralamasına göre yapacağız” demişti. Kemal Kılıçdaroğlu ise açıklamasında "Size sözüm söz. Devlette liyakati sağlayacağız. Sözlü sınavı kaldıracağız, KPSS’den ne aldıysanız atamasını yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

DEM Parti’den Kobani Davası kararlarının ardından üç ilde buluşma çağrısı DEM Parti’den Kobani Davası kararlarının ardından üç ilde buluşma çağrısı

Buna göre bu iki partiden birinin 14 Mayıs tarihinde kazanması halinde kamuya işe alımlarda mülakat kaldırılacak ve alımlar KPSS ile yapılacak.