Yardımcı hizmetler sınıfının sonlandırılması ve genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi konusunda birçok vatandaş beklenti içinde.

Yardımcı hizmetler sınıfı hakkında sendika ve siyasi partilerden sürekli açıklamalar geliyor ancak iktidar bu konuda herhangi bir açıklamada bulunmuyordu. Bu kapsamda hükümet kanadından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ, YHS personelini ilgilendiren açıklamasında, farklı bir hizmet sınıfından, genel idare hizmetleri sınıfına geçmenin yönetmelik kapsamında mümkün olduğunu belirtti.

Yılmaz'ın konuya ilişkin ifadeleri şöyle:

DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar

''Devlet memurlarının sınıfları ve bir sınıftan başka bir sınıfa atanmaları, sınıflandırma, kariyer ve liyakat ilkeleri esas alınarak 14/7/1995 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 18/4/1999 tarihli ve 23670 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik ve bu Yönetmeliğe dayanılarak çıkarılan kurumsal yönetmeliklerin belirlediği usul ve esaslara uygun olarak gerçekleştirilmektedir.

Yardımcı hizmetler sınıfından GİH'ne geçiş yönetmelikle mümkün!

Bu kapsamda memurlar, meslekleri ile ilgili sınıftan genel idare hizmetleri sınıfına veya genel idare hizmetleri sınıfından meslekleri ile ilgili sınıfa atanabilmektedir.''