Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, Dicle Elektrik ile imzalanan toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecini ve sözleşmenin detaylarını paylaşmak üzere kamera karşısına geçti.

Sendika ekibinin işçilerle buluşmak için bölgede birçok ziyaret gerçekleştirdiğini söyleyen Mahmud Altunsoy, ''Dicle Elektrik çalışanlarının sendikal arayışlarına cevap olarak 2 Ağustos 2023 tarihinde başlattığımız saha çalışmalarımız işçi dostlarımızın teveccühü ile yetki belgesinin kazanılmasıyla neticelendi. Üyelerimiz ile birlikte yönettiğimiz toplu iş sözleşmesi sürecimiz, masada işveren taraf ile vardığımız mutabakatla toplu iş sözleşmemizin imzalanmasıyla da taçlanmış oldu. İlk dönem toplu iş sözleşmemizin hayırlı, kazanımlarımızın bereketli olmasını dileriz.'' ifadelerini kullandı.

Mütevaziliğiyle dikkat çeken Altunsoy, 6 ilden gelen temsilcilerle gerçekleştirilen müzakere toplantıları sonrası varılan olumlu neticeye, sendikacılık aynayışı ve çözüm odaklı çalışmanın gereği olarak ulaşıldığını vurguladı.

DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar

Yol, yemek ücretlerine yapılan dolgun zamların yanı sıra; aile ve çocuk, öğrenim, evlenme , doğum, ölüm ve mülkiyet, erzak ve bayram yardımları gibi başlıklar Dicle Elektrik çalışanlarının yüzünü güldürdü. Aynı zamanda direksiyon ve hizmet teşvik primi de es geçilmedi.

Dicle Elektrik çalışanlarının iyileştirilen şartlarını anlatan Mahmud Altunsoy, sahadan edinilen beklenti ve talepleri karşılayacak şekilde bir ücret çalışmasını tamamladıklarını da belirtti.