"Haberin İşçisi"
İstanbul
Kapalı
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0125 %0.24
42,0455 %1.08
3.751,89 % 3,16
2.934.197 %-3.123
İşçi Haber Diyarbakır Diyarbakır'da sanayi sitesinde yangın: Kontrol altına alındı

Diyarbakır'da sanayi sitesinde yangın: Kontrol altına alındı

Diyarbakır'da 2. Sanayi Sitesi'ndeki 4 iş yerinde etkili olan yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Okunma Süresi: 2 dk

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan 2. Sanayi Sitesi'ndeki madeni yağ ve oto yedek parçası satan bir iş yerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın kısa sürede büyüyerek 3 iş yerine daha sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis, 112 Acil Sağlık ekipleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı sevk edildi.

Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

VALİ ZORLUOĞLU, YANGINA MÜDAHALE ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Murat Zorluoğlu yangına müdahale çalışmalarını yerinde inceledi, yangının çıktığı ilk andan itibaren çalışmaları koordine eden Yenişehir Kaymakamı Yunus Ataman ve AFAD İl Müdürü İlami Çakmak'tan bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Hem AFAD İl Müdürlüğümüzün ekipleri, hem emniyetimizin TOMA'ları hem de Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Çok şükür can kaybı ve yaralı yok. Yangının çıkış sebebi itfaiyenin ve emniyetin yapacağı çalışmayla ortaya çıkacaktır. Söndürme çalışmalarında İl Emniyet Müdürlüğünün Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı da etkin rol oynadı.

Zorluoğlu, çevredeki esnafa ve vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öte yandan yangın söndürme çalışmalarında, 6 AFAD kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) müdahale ekibi, 9 arama kurtarma personeli olmak üzere toplam 15 AFAD personeli, 2 arama kurtarma aracı, 7 TOMA, tanker ve panzer yer aldı.

Belediyelerden de 15 su tankeri, 8 itfaiye aracı ve 3 merdivenli araç görevlendirildi.

İşçi Haber Dünya AB’den genetiği değiştirilmiş mısıra onay!

AB’den genetiği değiştirilmiş mısıra onay!

Avrupa Birliği, genetiği değiştirilmiş mısırın gıda ve hayvan yemi olarak kullanılmasına onay verdi. Ancak, bu ürünlerin AB'de yetiştirilmesi yasaklandı. Peki, bu kararın arkasındaki sebepler neler ve bu durum nasıl etkiler yaratabilir? İşte detaylar…

Okunma Süresi: 2 dk

Avrupa Birliği (AB), genetiği değiştirilmiş (GDO) mısır türlerinin gıda ve hayvan yemi olarak ithalatını onayladı. Bu karar, Avrupa'da GDO ürünlerinin kullanımına ilişkin önemli bir gelişmeyi işaret ediyor. AB Komisyonu, genetiği değiştirilmiş üç mısır türünün, geleneksel mısırlarla karşılaştırıldığında insan ve hayvan sağlığı açısından güvenli olduğunu belirterek, bu türlerin gıda ve hayvan yemi olarak kullanılmasına izin verdi.

AB, Genetiği Değiştirilmiş Mısıra Gıda ve Hayvan Yemi Olarak İzin Verdi

AB'nin bu kararı, sadece ithalatla sınırlı kalıyor. İthal edilen genetiği değiştirilmiş mısır, yalnızca gıda ve hayvan yemi olarak kullanılabilecek. Ancak, bu tür mısırların Avrupa'da üretilmesine onay verilmedi. Avrupa, genetiği değiştirilmiş ürünlerin üretimine sıcak bakmıyor ve bu tür ürünlerin tarlalarda yetiştirilmesine karşı duruyor.

Komisyon, bu kararları verirken mısır türlerinin, çevreyi ve insan sağlığını korumaya yönelik titiz bir değerlendirme sürecinden geçtiğini ve gerekli güvenlik önlemleriyle onaylandığını belirtti. Buna rağmen, GDO’lu ürünler konusunda tartışmalar devam ediyor, çünkü bu ürünlerin üretimi ve tüketimi üzerine farklı ülkeler ve toplumlar arasında ciddi görüş ayrılıkları bulunuyor.

Bu genetiği değiştirilmiş mısır türlerine verilen onay, 10 yıl süreyle geçerli olacak. Bu süre zarfında ürünler, AB sınırları içerisinde gıda ve hayvan yemi olarak kullanılabilecek. Komisyon, bu izinle birlikte sıkı bir izleme ve kontrol süreci de başlatacağını belirterek, ürünlerin güvenli kullanımını garanti altına almayı amaçlıyor.

GDO’lu Ürünlerin Etkisi ve Avrupa’daki Tepkiler

Avrupa Birliği'nin GDO'lu ürünlere olan yaklaşımı, özellikle çevre ve sağlık endişeleriyle şekilleniyor. Birçok Avrupa ülkesi, genetik mühendislik kullanılarak üretilen ürünlere karşı temkinli bir tavır sergiliyor ve bu ürünlerin yetiştirilmesini yasaklıyor. Ancak, aynı zamanda AB, genetik mühendislik uygulamalarını sadece sınırlı bir şekilde kabul ediyor ve bu ürünlerin ithalatını belirli şartlarla onaylıyor.

GDO'lu mısır, çoğunlukla hayvan yemi ve işlenmiş gıda ürünlerinde kullanılıyor. Mısırın bu şekilde kullanımı, Avrupa’nın ithalatını artıracak, ancak yerel üretim konusunda pek bir değişiklik olmayacak.